- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Οι αρχές απομάκρυναν και άλλους κατοίκους από τα σπίτια τους στη Λα Πάλμα
ΔΙΕΘΝΗ
Περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες βράδυ καθώς τα ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα απειλούν να ‘καταπιούν’ ακόμα μια γειτονιά.
Οι αρχές αναμένουν ότι η ροή της λάβας, που εκλύεται από το ηφαίστειο εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες, θα κινηθεί προς τα βορειοδυτικά, πέρα από τα όρια της περιοχής που έχει ήδη εκκενωθεί.
Οι περισσότεροι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί, άρα μόνο 10 με 15 άνθρωποι εγκατέλειψαν χθες στα σπίτια τους, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Reuters.
Η λάβα από το ηφαίστειο έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης, περίπου 1.500 κατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο τσιμέντου από το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και φυτείες με μπανάνες και αβοκάντο, σύμφωνα με τις αρχές.
Σήμερα το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στο νησί, όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Οι σεισμοί ήταν συχνό φαινόμενο στη Λα Πάλμα και πριν την έκρηξη του ηφαιστείου. Στο νησί των 83.000 κατοίκων, περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 28/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η επιστήμη της ερευνητικής εγκληματολογίας- προπτυχιακό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο KEELE Greece
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Στο εδώλιο για εμπρησμό καφετέριας- Παραλίγο να καούν ζωντανές οι κατηγορούμενες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαρρήκτες με ποδήλατα "χτύπησαν" τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυο δολοφονίες και ένας βιασμός γυαναικών- Σοκαρισκτική ομοολογία 52χρονου στην θεσσαλονίκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ- Υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "Καταφύγιο" ο χρυσός