- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μιανμάρ: Η κλιμάκωση της βίας αποτελεί "καταστροφή για τα ανθρώπινα δικαιώματα", προειδοποίησε ο ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ προειδοποίησε σήμερα ότι η κλιμάκωση της βίας στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την «καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα.
«Έπειτα από μόλις τέσσερις μήνες η Μιανμάρ πέρασε από το καθεστώς μιας εύθραυστης δημοκρατίας σε αυτό μιας καταστροφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η Μπατσελέτ σε ανακοίνωσή της.
«Οι στρατιωτικοί ηγέτες έχουν καθένας ευθύνη για αυτή την κρίση και πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστής ενθάρρυνε την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και «άλλες χώρες με επιρροή» να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
«Δεν φαίνεται να γίνονται προσπάθειες για την αποκλιμάκωση, αλλά αντίθετα παρατηρείται αύξηση των στρατευμάτων σε σημαντικές περιοχές, αντίθετα με τις δεσμεύσεις του στρατού στην ASEAN να σταματήσει η βία», κατήγγειλε η Μπατσελέτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Το τζάμπα πέθανε"- Σάλος με τη δήλωση της Χρ. Αλεξοπούλου
- ΔΙΕΘΝΗ Ρώμη- Φοντάνα ντι Τρέβι: Εισιτήριο δυο ευρώ από σήμερα
- ΔΙΕΘΝΗ Βραβεία Grammy: Οι νικητές και οι αντιδράσεις για Τραμπ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ΑΑΔΕ στους πολίτες- "Προσοχή σε παραπλανητικά sms"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδηγός "τύφλα" στο μεθύσι στη Μυτιλήνη- Πήρε σβάρνα μηχανάκια ενώ τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες