- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μιανμάρ: Η κλιμάκωση της βίας αποτελεί "καταστροφή για τα ανθρώπινα δικαιώματα", προειδοποίησε ο ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ προειδοποίησε σήμερα ότι η κλιμάκωση της βίας στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την «καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα.
«Έπειτα από μόλις τέσσερις μήνες η Μιανμάρ πέρασε από το καθεστώς μιας εύθραυστης δημοκρατίας σε αυτό μιας καταστροφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η Μπατσελέτ σε ανακοίνωσή της.
«Οι στρατιωτικοί ηγέτες έχουν καθένας ευθύνη για αυτή την κρίση και πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστής ενθάρρυνε την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και «άλλες χώρες με επιρροή» να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
«Δεν φαίνεται να γίνονται προσπάθειες για την αποκλιμάκωση, αλλά αντίθετα παρατηρείται αύξηση των στρατευμάτων σε σημαντικές περιοχές, αντίθετα με τις δεσμεύσεις του στρατού στην ASEAN να σταματήσει η βία», κατήγγειλε η Μπατσελέτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο Λευκορώσος πρόεδρος απένειμε χάρη σε 25 ακόμη κρατούμενους, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης
ΔΙΕΘΝΗ
Λιβύη: Τουλάχιστον 50 μετανάστες νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος στα ανοιχτά της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 16/9/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ''Ελλάδα Αλβανία: Αλήθειες και σκιές'' - Βιβλίο του Αλεξ. Μαλλιά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στον Τραμπ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Στο τραπέζι η επαναλειτουργία της Χάλκης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος- Συναντήθηκε με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα σύγκρουση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Δέσμευση περιουσίας για πρώην υποψήφια της ΝΔ
- ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικός πολεμικός κλοιός στη Καραϊβική- Ανατίναξαν δεύτερο σκάφος του καρτέλ
- ΔΙΕΘΝΗ Πορτογαλία: Όρκες βύθισαν σκάφος