- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μιανμάρ: Η κλιμάκωση της βίας αποτελεί "καταστροφή για τα ανθρώπινα δικαιώματα", προειδοποίησε ο ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ προειδοποίησε σήμερα ότι η κλιμάκωση της βίας στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την «καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα.
«Έπειτα από μόλις τέσσερις μήνες η Μιανμάρ πέρασε από το καθεστώς μιας εύθραυστης δημοκρατίας σε αυτό μιας καταστροφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η Μπατσελέτ σε ανακοίνωσή της.
«Οι στρατιωτικοί ηγέτες έχουν καθένας ευθύνη για αυτή την κρίση και πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστής ενθάρρυνε την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και «άλλες χώρες με επιρροή» να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
«Δεν φαίνεται να γίνονται προσπάθειες για την αποκλιμάκωση, αλλά αντίθετα παρατηρείται αύξηση των στρατευμάτων σε σημαντικές περιοχές, αντίθετα με τις δεσμεύσεις του στρατού στην ASEAN να σταματήσει η βία», κατήγγειλε η Μπατσελέτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Σιμπίχα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ μίλησε με την ουκρανική αντιπροσωπεία μετά τις διαβουλεύσεις στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ
Φον ντερ Λάιεν: "Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα προχωρήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος"
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΥΠΕΞ Τουρκίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας ζητούν "να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο" στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 03/12/2025
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δήμος Δωρίδος – Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τους αγρότες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σήμερα η παρουσίαση της «Ιθάκης»
- ΔΙΕΘΝΗ Μαραθώνια επέλαση του χιονιά σε πολιτείες των ΗΠΑ
- ΔΙΕΘΝΗ Στο στόχαστρο Τραμπ Βενεζουέλα και Κολομβία
- ΔΙΕΘΝΗ «Παζάρι» για την Ουκρανία