- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βραζιλία: Το καρναβάλι του Ρίο απειλείται από τον νέο κοροναϊό
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija-Flor και São Clemente, πέντε από τις 12 μεγαλύτερες σχολές, ανακοίνωσαν στην εφημερίδα O Globo ότι θα ψηφίσουν για την επ’ αόριστον αναβολή των παρελάσεων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν.
«Είναι απλό, εάν το εμβόλιο δεν έλθει εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα. Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;», είπε ο πρόεδρος της σχολής Sao Clemente, Ρενατίνιο Γκόμες.
Ο δήμαρχος του Σαλβαδόρ ντε Μπάια (βορειοανατολικά), όπου οι εκδηλώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών, πρότεινε τη μετάθεση του καρναβαλιού σε ολόκληρη τη χώρα για τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, όμως οι διευθυντές των σχολών σάμπα παραμένουν επιφυλακτικοί.
«Χωρίς εμβόλιο, είναι αδύνατο να οργανώσουμε το καρναβάλι, όποια κι αν είναι η ημερομηνία, τον Φεβρουάριο ή τον Ιούνιο», εξήγησε ο Φερνάντο Φερνάντες, ο πρόεδρος του Vila Isabel, εκφράζοντας φόβους ότι οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή έπειτα από δικαστική απόφαση.
«Κινδυνεύουμε να κάνουμε πολυδάπανες επενδύσεις και να δούμε αργότερα την καμπύλη των κρουσμάτων να ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη δικαιοσύνη στο να ακυρώσει» τις παρελάσεις, συμπλήρωσε.
Στο καρναβάλι του Ρίο, κάθε σχολή συμμετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη της που χορεύουν, φορώντας κοστούμια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τραγουδώντας καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, η οποία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.
«Πώς θα γίνει; Με μια απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των χορευτών; Όλος ο κόσμος θα τραγουδάει φορώντας μάσκα;», διερωτήθηκε ο Φερνάντες.
«Ποιο θα είναι το βάρος στη συνείδηση ενός υπεύθυνου που θα έβλεπε καμιά πενηνταριά μέλη της σχολής του να πεθαίνουν μετά την παρέλαση;», λέει ο Ελίας Ρίτσε, πρόεδρος της Mangueira.
Στην πολιτεία του Ρίο, ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για περισσότερα από 132.000 κρούσματα και 11.474 νεκρούς.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γερμανία: "Κατ΄ αρχήν θετικά" βλέπει το Βερολίνο τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Πολωνός πρωθυπουργός: "Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης"
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ουκρανία:: «Πολύ αισιόδοξος» για την «τρομερή πρόοδο» που σημειώθηκε στις συνομιλίες στη Γενεύη ο Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ
Τριήμερη απεργία στο Βέλγιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Μπαρτ Ντε Βεβέρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 241125
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άρπαζε λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικο κλίμα – Φωτίστηκε η Βαρκελώνη
- ΔΙΕΘΝΗ Τόκιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Ένας νεκρός 10 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο και διαβουλεύσεις για το σχέδιο Τραμπ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα η καταβολή των 250 ευρώ σε συνταξιούχους
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα βιβλιοπωλεία η «Ιθάκη» του Τσίπρα