- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νέα Ζηλανδία-ηφαίστειο: Οι δύτες δεν βρήκαν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων
ΔΙΕΘΝΗ
Οι δύτες που έχουν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας δεν βρήκαν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον απολογισμό ο οποίος περιλαμβάνει τους δύο αγνοουμένους.
Οι αρχές πιστεύουν πως τα δύο πτώματα βρίσκονται στη θάλασσα. Όμως οι δύτες που εστάλησαν χθες, Σάββατο, για να ερευνήσουν τα ύδατα γύρω από το ηφαίστειο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ένα από τα πτώματα που είχε θεαθεί να επιπλέει την επομένη της έκρηξης.
«Η ομάδα έρευνας είναι απογοητευμένη. Καταλαβαίνουμε πλήρως σε ποιο σημείο αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και για τους συγγενείς που ήθελαν να ανακτήσουν τις σορούς», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ μετά την επιστροφή αυτής της ομάδας, η οποία περιλάμβανε οκτώ αστυνομικούς.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα δύο πτώματα βρίσκονται πιθανόν μέσα στο νερό, όμως οι δύτες «είναι πεπεισμένοι πως δεν βρίσκονται στη ζώνη που ερευνήθηκε».
Είκοσι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, 20 από τους οποίους βρίσκονται σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» από τους γιατρούς.
Ο Κλέμεντ δήλωσε πως η αστυνομία δεν θα εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει τις σορούς των δύο αγνοουμένων.
«Θα έρθει μια στιγμή που θα έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη σ' αυτό το σημείο», δήλωσε. «Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν την περασμένη Δευτέρα, όμως εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ευρωπαϊκές χώρες και Ιαπωνία δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στις «προσπάθειες» για τη διασφάλιση του Χορμούζ και στη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ
Κατάρ-Ras Laffan: QatarEnergy «Θα χρειασθούν τρία έως πέντε χρόνια για την αποκατάσταση» των ζημιών από τις ιρανικές επιθέσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ First paddle challenge- Poros 2026: Η μεγάλη γιορτή των "κουπιών"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις για 40 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης- Διακίνηση και στην Πανεπιστημιούπολη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική Γεωργιάδη- Κω νσταντοπούλου- Συνέχεια στην κόντρα με ανάρτηση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύγκρουση αυτοκινήτου με πούλμαν στην Φθιώτιδα- Τραγωδία με 21 ετών πατέρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23χρονος κατηγορούμενος κατά φίλου θύματος- Εξετάζεται να αναβαθμιστεί η κατηγορία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά- Απολογείται ο φίλος του θύματος