- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σ. Λαβρόφ: Η αμερικανική πολιτική στη Συρία υπάρχει κίνδυνος να «προκαλέσει ανάφλεξη» στην περιοχή
ΔΙΕΘΝΗ
Η αμερικανική πολιτική στη Συρία, υπάρχει κίνδυνος να «προκαλέσει ανάφλεξη» στην περιοχή, προειδοποίησε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, τη στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζεται να επέμβει εναντίον των Κούρδων.
Οι Κούρδοι της περιοχής «είναι πολύ ανήσυχοι» μετά την ανακοίνωση από τις ΗΠΑ μιας αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων και «φοβούνται πως αυτό θα προκαλέσει ανάφλεξη σε όλη την περιοχή». «Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ από το Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διαφυλαχθεί.
Οι αμερικανικές ενέργειες στην περιοχή είναι αντιφατικές και η Ρωσία απευθύνει έκκληση για διάλογο ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους της Συρίας, δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με την κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Ταγιάνι: «Oι εικόνες δείχνουν κατάχρηση εξουσίας. Από το να συλλάβεις έναν ένοπλο άνδρα, μέχρι να τον σκοτώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά»
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός τη Δευτέρα 26/01/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραψάνη Λάρισας: Το χωριό με τα 30.000 βιβλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δασκάλα από τις Σέρρες έδωσε ζωή στη Φολέγανδρο
- ΔΙΕΘΝΗ Ανέβηκε 101 ορόφους χωρίς σκοινί
- ΔΙΕΘΝΗ Ρομπότ σαν άνθρωπος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όταν οι εφαρμογές της AI γίνονται παγίδα