• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Η Διεθνης Αμνηστια κατηγορει την αστυνομια ρου Χονγκ Κονγ για υπερβολικη χρηση βιας

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την αστυνομία ρου Χονγκ Κονγ για υπερβολική χρήση βίας

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2019 - 14:15

xong_kong_epeisodia
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για υπερβολική χρήση βίας κατά των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών, που σε κάποιες περιπτώσεις ισοδυναμεί με βασανιστήρια, καταγγέλλοντας "την ανησυχητική τάση ριψοκίνδυνων και παράνομων πρακτικών".

Σε μια έκθεση που βασίστηκε στις συνεντεύξεις σχεδόν 24 ακτιβιστών --οι περισσότεροι από τους οποίους νοσηλεύτηκαν μετά τις συλλήψεις-- η μκο αναφέρει ότι αξιωματικοί της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ υπερέβαιναν συστηματικά το επίπεδο της βίας που επιτρέπεται από τους τοπικούς και τους διεθνείς κανονισμούς.

"Με μια προφανή δίψα για αντεκδίκηση, οι δυνάμεις ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ έχουν υιοθετήσει μια ανησυχητική τάση ριψοκίνδυνων και παράνομων πρακτικών εναντίον των πολιτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων", δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Ανατολικής Ασίας της οργάνωσης Νίκολας Μπέκελιν.

"Αυτό περιλαμβάνει τις αυθαίρετες συλλήψεις και την εκδικητική βία εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται υπό κράτηση, που σε κάποιον βαθμό ισοδυναμεί με βασανιστήρια".

Η οργάνωση στηρίζει τις εκκλήσεις για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για την ωμότητα της αστυνομίας, ένα βασικό αίτημα των διαδηλωτών, το οποίο όμως έχουν απορρίψει τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και στελέχη της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απέρριψε τις διαπιστώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και διέψευσε τις κατηγορίες για χρήση υπερβολικής βίας.

Σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Σώμα αναφέρει ότι οι αξιωματικοί του "έχουν πάντα ένα υψηλό επίπεδο αυτοσυγκράτησης ως προς τη χρήση βίας".
Απαντώντας σε συγκεκριμένες καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση, η αστυνομία απάντησε ότι "δεν σχολιάζει μεμονωμένες περιπτώσεις" και ότι όσοι καταγγέλλουν κακοποίηση θα πρέπει αντίθετα να κάνουν καταγγελία στην επιθεώρηση του αστυνομικού σώματος.

Βίαιες διαδηλώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν επιτεθεί με πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότωφ καθώς και σφεντόνες σε οδομαχίες με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν απαντήσει με δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ και αντλίες νερού.
Πλάνα από αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές με γκλομπ έχουν γίνει πολλές φορές viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Διεθνής Αμνηστία πήρε συνεντεύξεις από 21 ανθρώπους που είχαν συλληφθεί, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύτηκαν αργότερα με τραύματα.

"Σχεδόν κάθε συλληφθείς που έδωσε συνέντευξη είπε ότι είχε δεχθεί χτυπήματα με γκλομπ και είχε γρονθοκοπηθεί στη διάρκεια της σύλληψης, ακόμη και χωρίς να έχει προβάλει αντίσταση και συχνά ενώ είχε ήδη ακινητοποιηθεί", αναφέρουν οι συγγραφείς της έκθεσης.

Οι περισσότεροι από εκείνους που μίλησαν στην Αμνηστία είπαν ότι η βία σταμάτησε όταν τέθηκαν υπό κράτηση.

Ένας όμως από αυτούς κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση επειδή δεν συνεργαζόταν και ένας άλλος ότι είδε αστυνομικούς να φωτίζουν με λέιζερ το μάτι ενός νεαρού κρατούμενου, κάτι που κάνουν οι ίδιοι οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς.
Εξάλλου και δύο δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους ξυλοκοπήθηκαν.

Πολλοί από τους συλληφθέντες περιέγραψαν μεγάλες καθυστερήσεις στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών ή στην πρόσβαση σε δικηγόρους υπεράσπισης.
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ διαψεύδει τις καταγγελίες λέγοντας ότι οι αξιωματικοί της "σέβονται την ιδιωτικότητα, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα" των συλληφθέντων.

Από την πλευρά του ο Μπέκελιν εξέφρασε την άποψη ότι η αστυνομία "δεν είναι πλέον σε θέση να διερευνήσει και να διορθώσει μόνη της την εκτεταμένη παράνομη καταστολή των διαδηλωτών" και ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.



ΣΧΕΤΙΚΑ

Αυστραλία-επίθεση: Στους 16 οι νεκροί - Διεθνείς αντιδράσεις

ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 22:22

Κολομβία: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 22:19

«Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, κατά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ του κόμματός της

ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 21:39

ΗΠΑ-Αυστραλία-επίθεση: Ο πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει μια «καθαρά αντισημιτική» ενέργεια

ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 21:10

Γιορτινή Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 20:25

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Αυστραλία-επίθεση: Στους 16 οι νεκροί - Διεθνείς αντιδράσεις

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 22:22

    Κολομβία: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 22:19

    «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, κατά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ του κόμματός της

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 21:39

    ΗΠΑ-Αυστραλία-επίθεση: Ο πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει μια «καθαρά αντισημιτική» ενέργεια

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 21:10

    Γιορτινή Ευρώπη

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 20:25

    Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ – 2 νεκροί και 8 τραυματίες

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 20:06

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Η Ρωσία κατέλαβε χωριό στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 16:01

    Συρία: Εκτίμηση για παραγωγή φυσικού αερίου 15 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων στα τέλη του 2026

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 16:53

    Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ – 2 νεκροί και 8 τραυματίες

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 20:06

    «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, κατά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ του κόμματός της

    ΔΙΕΘΝΗ 14.12.2025 - 21:39

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
    • Γιορτινή Ευρώπη
      ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινή Ευρώπη
    • Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
    • Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
    • Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
    • «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
    • Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025