- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Συνελήφθη στη Γαλλία ο ιστορικός ηγέτης της οργάνωσης ETA
ΔΙΕΘΝΗ
Γνωστότερος ως Χοσού Τερνέρα, ο πρώην πολιτικός ηγέτης της ETA, που σήμερα έχει διαλυθεί έπειτα από τέσσερις δεκαετίες βίαιης δράσης, συνελήφθη στο Σαλάνς των γαλλικών Αλπεων έπειτα από επιχείρηση που συντονίσθηκε με την συνεργασία της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Η ETA ευθύνεται για τον θάνατο 800 ανθρώπων κατά την διάρκεια της εκστρατείας επιθέσεων για την αυτονομία της Χώρας των Βάσκων.
Η ισπανική αστυνομία τον αναζητούσε από το 2002, όταν πέρασε στην παρανομία για να αποφύγει την δίωξη για τον ρόλο του στη επίθεση κατά του στρατοπέδου της Εθνοφυλακής στην Σαραγόσα, στην βόρεια Ισπανία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά το 1987.
Ο Χοσού Τερνέρα, που κατά πληροφορίες είναι σοβαρά άρρωστος, είχε αναγνώσει την «τελική ανακοίνωση» για την διάλυση της οργάνωσης τον Μάιο 2018. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της βασικής εφημερίδας Gara στο Ιντερνετ.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά με μαχαίρια και χειροβομβίδες- λήστευαν διανομείς στον Πειραιά
- ΔΙΕΘΝΗ Στο εδώλιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου- Αντιμέτωπος με 2.300 χρόνια φυλάκισης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα ελαφρυντικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην εθνική οδό- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά την έκλεψε και την έσυρε με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σεσημασμένος Σουδανός με χειροπέδες- Δεν μπορούν να τον απελάσουν: Το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη