- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Συνελήφθη στη Γαλλία ο ιστορικός ηγέτης της οργάνωσης ETA
ΔΙΕΘΝΗ
Γνωστότερος ως Χοσού Τερνέρα, ο πρώην πολιτικός ηγέτης της ETA, που σήμερα έχει διαλυθεί έπειτα από τέσσερις δεκαετίες βίαιης δράσης, συνελήφθη στο Σαλάνς των γαλλικών Αλπεων έπειτα από επιχείρηση που συντονίσθηκε με την συνεργασία της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Η ETA ευθύνεται για τον θάνατο 800 ανθρώπων κατά την διάρκεια της εκστρατείας επιθέσεων για την αυτονομία της Χώρας των Βάσκων.
Η ισπανική αστυνομία τον αναζητούσε από το 2002, όταν πέρασε στην παρανομία για να αποφύγει την δίωξη για τον ρόλο του στη επίθεση κατά του στρατοπέδου της Εθνοφυλακής στην Σαραγόσα, στην βόρεια Ισπανία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά το 1987.
Ο Χοσού Τερνέρα, που κατά πληροφορίες είναι σοβαρά άρρωστος, είχε αναγνώσει την «τελική ανακοίνωση» για την διάλυση της οργάνωσης τον Μάιο 2018. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της βασικής εφημερίδας Gara στο Ιντερνετ.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 6/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεία φιλοζωίας "Ηρωικές καρδιές"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ "ΕΛΠΙΔΑ"- Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
- ΔΙΕΘΝΗ Σκηνικό τέχνης στη Λυών- Εμβληματικό φεστιβάλ με φώτα
- ΔΙΕΘΝΗ "Κλειδί" το Ντομπάς για την εξέλιξη του πολέμου- Το σχόλιο του Δ. Βερύκιου
- ΔΙΕΘΝΗ Ζημιές στο προστατευτικό του Τσέρνομπιλ μετά από επίθεση με drones
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χίος: Διάσωση μητέρας και παιδιού από σπίτι που είχε τυλιχτεί στις φλόγες