- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αυστρία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα πρωτοβάθμια σχολεία
ΔΙΕΘΝΗ
Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή».
Πάντως και οι δύο συνιστώσες της κυβερνητικής συμμαχίας, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ακροδεξιοί του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κατέστησαν σαφές ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η ισλαμική μαντίλα.
Ο εκπρόσωπος του FPÖ για θέματα Παιδείας Βέντελιν Μέλτσερ εξήγησε ότι ο νόμος στέλνει «ένα μήνυμα εναντίον του πολιτικού Ισλάμ», ενώ ο βουλευτής του ÖVP Ρούντολφ Τάσνερ τόνισε πως ο νόμος ήταν απαραίτητος για να προστατευθούν τα κορίτσια από την «υποδούλωση».
Η κυβέρνηση διευκρίνισε εξάλλου ότι ο νόμος δεν αφορά τα τουρμπάνια των σιχ και τα κιπά των εβραίων.
Η οργάνωση των αυστριακών μουσουλμάνων IGGÖ κατήγγειλε τον νόμο χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό του «αισχρό» και κάνοντας λόγο για «τακτική αντιπερισπασμού» από μέρους της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι αφορά ελάχιστες μαθήτριες.
Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το κείμενο. Ορισμένοι έκριναν ότι η κυβέρνηση δεξιάς-άκρας δεξιάς είχε κατά νου προωθώντας τον νόμο αυτό μάλλον να μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα, παρά το καλό των παιδιών.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο πυρηνικό κέντρο της Ντιμόνα
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ομάδα των 7 ζητά από το Ιράν «τον άμεσο και άνευ όρων τερματισμό» των «αδικαιολόγητων» επιθέσεών του κατά των χωρών της Μέσης Ανατολής
ΔΙΕΘΝΗ
Η εκτόξευση πυραύλου κατά της Ντιμόνα, απάντηση στην επίθεση κατά του συμπλέγματος της Νατάνζ (ιρανική τηλεόραση)
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 21/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στεγαστική κρίση – Καταστήματα μετατρέπονται σε σπίτια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξενιτεμένα ελληνικά «μυαλά» - Χιλιάδες παραμένουν εκτός
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόσκληση Ανδρουλάκη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Αρνητική απάντηση Φάμελλου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέρες εθνικής υπερηφάνειας-Ανάρπαστες οι παραδοσιακές ενδυμασίες
- ΔΙΕΘΝΗ Βραζιλία: Της έκλεψαν το αμάξι μαζί με το παιδί
- ΔΙΕΘΝΗ Η τελευταία μάχη του Τσακ Νόρις – Άφησε εποχή