- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αυστρία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα πρωτοβάθμια σχολεία
ΔΙΕΘΝΗ
Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή».
Πάντως και οι δύο συνιστώσες της κυβερνητικής συμμαχίας, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ακροδεξιοί του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κατέστησαν σαφές ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η ισλαμική μαντίλα.
Ο εκπρόσωπος του FPÖ για θέματα Παιδείας Βέντελιν Μέλτσερ εξήγησε ότι ο νόμος στέλνει «ένα μήνυμα εναντίον του πολιτικού Ισλάμ», ενώ ο βουλευτής του ÖVP Ρούντολφ Τάσνερ τόνισε πως ο νόμος ήταν απαραίτητος για να προστατευθούν τα κορίτσια από την «υποδούλωση».
Η κυβέρνηση διευκρίνισε εξάλλου ότι ο νόμος δεν αφορά τα τουρμπάνια των σιχ και τα κιπά των εβραίων.
Η οργάνωση των αυστριακών μουσουλμάνων IGGÖ κατήγγειλε τον νόμο χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό του «αισχρό» και κάνοντας λόγο για «τακτική αντιπερισπασμού» από μέρους της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι αφορά ελάχιστες μαθήτριες.
Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το κείμενο. Ορισμένοι έκριναν ότι η κυβέρνηση δεξιάς-άκρας δεξιάς είχε κατά νου προωθώντας τον νόμο αυτό μάλλον να μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα, παρά το καλό των παιδιών.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Νότια Κορέα: Ποινή κάθειρξης 47 ετών για τον αρχηγό δικτύου εκβιασμών με βίντεο προσωπικού περιεχομένου
ΔΙΕΘΝΗ
Μεξικό: Το κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο με τον οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων
ΔΙΕΘΝΗ
Ιράκ: Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης έκλεισε τη νύχτα λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυπτε την ιρακινή πρωτεύουσα --Τουλάχιστον 3 νεκροί --μεταξύ αυτών ένα παιδί-- σε πλημμύρες τις τελευταίες μέρες
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιράκ: Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης έκλεισε τη νύχτα λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυπτε την ιρακινή πρωτεύουσα --Τουλάχιστον 3 νεκροί --μεταξύ αυτών ένα παιδί-- σε πλημμύρες τις τελευταίες μέρες
ΔΙΕΘΝΗ
WSJ: Το σχέδιο Τραμπ για Ουκρανία προβλέπει αμερικανικές επενδύσεις στη Ρωσία, αποκατάσταση ρωσικών ενεργειακών ροών
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 11/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 75 χρόνια όμιλος FOURLIS
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Φύτεψε σήμερα. Ανέπνευσε αύριο» - δεντροφύτεση στη Σέριφο
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ακριβές γιορτές – Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέο χρώμα τιμολογίου ρεύματος για σπίτια και επιχειρήσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με τη κατάθεση Γεωργιάδη συνεχίστηκε η δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων για τη Novartis