- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουλάχιστον 38 νεκροί στη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο στο Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο στο νοτιοανατολικό Μεξικό το Σάββατο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η εισαγγελία, που διενεργεί έρευνα για το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα.
Επαληθεύτηκε πως έχασαν τη ζωή τους 36 επιβαίνοντες στο λεωφορείο και δυο επιβαίνοντες στο φορτηγό, είπε στον Τύπο ο εισαγγελέας Τζάκσον Βιγιασίς, τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα.
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στην πολιτεία Καμπέτσε (νοτιοανατολικά), σύμφωνα με συγγενείς, όμως οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τα λείψανα, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός.
Το λεωφορείο, που ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών και ταξιδίων, πήρε φωτιά κι απανθρακώθηκε εντελώς, πιστοποιούν βίντεο που μεταδόθηκαν από μεξικανικά ΜΜΕ.
Το δυστύχημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, περί τις 02:45 (τοπική ώρα· 10:45 ώρα Ελλάδας), όταν το φορτηγό πέρασε στη λωρίδα όπου κινείτο το λεωφορείο, καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βίγια ντελ Σολ στην Τεκολουτίγια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Tour’s Acosta, στην οποία ανήκε το επιβατικό όχημα δημόσιας χρήσης.
«Χάσαμε συναδέλφους που έχαιραν μεγάλης εκτίμησης, πελάτες και φίλους», πρόσθεσε η εταιρεία μέσω Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Το λεωφορείο κινείτο «με μέτρια ταχύτητα» την ώρα που έγινε η πλαγιομετωπική σύγκρουση, διαβεβαίωσε η εταιρεία.
«Παρά τον ελιγμό που έκανε ο οδηγός μας, ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η σύγκρουση με το φορτηγό», που είχε περάσει στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, πάντα σύμφωνα με την Tour’s Acosta.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 5/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 27χρονου στη Ν. Πέραμο: Καταθέτει ο πατέρας του
- ΔΙΕΘΝΗ Ένοπλοι "γάζωσαν" βαν- Μια νεκρή, άγιο είχε το μωρό
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός ελεγκτή τρένου- Υπό κράτηση 26χρονος Έλληνας
- ΔΙΕΘΝΗ "Πνίγονται" Ισπανία και Πορτογαλία- Ποτάμια λάσπης και απεγκλωβισμοί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρουμάνων- Έταζαν δουλειές και τους οδηγούσαν στην επαιτεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού: Αυτοψία για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα