- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Τραμπ θα αναστείλει το δικαίωμα ιθαγένειας για όσους αλλοδαπούς γεννιούνται στις ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
Ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που σκοπεύει να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ αφού αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του θα αφορά την ίδρυση του υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), μετέδωσε το Semafor επικαλούμενο ένα έγγραφο.
Ένας αξιωματούχος που αναμένεται να αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα στην επόμενη κυβέρνηση είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ο Τραμπ θα υπογράψει επίσης ένα άλλο εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο για την ενέργεια, με στόχο «την απελευθέρωση αξιόπιστης αμερικανικής ενέργειας σε προσιτές τιμές».
Άλλο εκτελεστικό διάταγμα θα επικεντρώνεται στην Αλάσκα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και θα μπορούσε να συμβάλει στην εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ και σε συμμάχους της χώρας.
Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος για την τιμή του πετρελαίου. Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει να διασφαλίσει άφθονη αμερικανική ενέργεια, κάτι που θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές, σημείωσε.
Ο Τραμπ θα τερματίσει επίσης το δικαίωμα απόκτησης της αμερικανικής ιθαγένειας για όσους γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο αξιωματούχος είπε ότι σήμερα θα εκδοθούν δέκα εκτελεστικά διατάγματα που θα αφορούν τα σύνορα. Ο Τραμπ θα τερματίσει την πολιτική ασύλου και θα κλείσει τα σύνορα για τους μετανάστες που περνούν παράτυπα στη χώρα, ενώ θα αναστείλει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες την πολιτική μετεγκατάστασης προσφύγων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 23/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Στο πνεύμα των γιορτών – Εμβληματικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκδήλωση για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενίσχυση 250 ευρώ από αύριο σε συνταξιούχους – Πολιτική αντιπαράθεση
- ΔΙΕΘΝΗ «Άγουρες» συμμορίες στο Σικάγο – Νεκρός 14χρονος από πυροβολισμούς
- ΔΙΕΘΝΗ Σχέδιο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - «Παράθυρο» από Τραμπ για αλλαγές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πήραν φωτιά» τα ρακοκάζανα στην Κρήτη - Με μουσική και γλέντι στο έθιμο