- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός Όρμπαν εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την υποψηφιότητα Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
«Από τη μία έλεγε ότι η Ουγγαρία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ότι θα έπρεπε να υποχρεωθούμε να γονατίσουμε. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει την υποστήριξή μας», είπε.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την άποψη ότι οι ηγέτιδες της ιταλικής και της γαλλικής ακροδεξιάς, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η Μαρίν Λεπέν, θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Ερωτηθείς εάν το κόμμα του, το Fidesz, σκοπεύει να προσχωρήσει στην ευρωομάδα της Μελόνι – τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές – μετά τις εκλογές, ο Βίκτορ Όρμπαν απάντησε καταφατικά: «Ναι, αυτό παραμένει στην ατζέντα». Συμπλήρωσε όμως ότι «όλα μπορεί να αλλάξουν», τώρα που η ανταγωνιστική ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας της Λεπέν απέπεμψε το γερμανικό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία»). Σύμφωνα με τον Όρμπαν, το AfD αποτελούσε το κύριο εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός τη Δευτέρα 26/01/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραψάνη Λάρισας: Το χωριό με τα 30.000 βιβλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δασκάλα από τις Σέρρες έδωσε ζωή στη Φολέγανδρο
- ΔΙΕΘΝΗ Ανέβηκε 101 ορόφους χωρίς σκοινί
- ΔΙΕΘΝΗ Ρομπότ σαν άνθρωπος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όταν οι εφαρμογές της AI γίνονται παγίδα