- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γάζα: Υγειονομική "τραγωδία" διαφαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τη Unicef
ΔΙΕΘΝΗ
«Αν δεν υπάρχουν αρκετά καύσιμα, θα παρακολουθήσουμε την κατάρρευση των υπηρεσιών αποχέτευσης», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της Unicef στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πραγματική «τραγωδία» ή «τέλεια καταιγίδα» που προκαλείται από την εμφάνιση ασθενειών.
«Έχουμε τραγική έλλειψη σε νερό. Δρόμοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι στρωμένοι με περιττώματα. Υπάρχει απαράδεκτη έλλειψη σε τουαλέτες», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της Unicef υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας να έχουν προσωπική υγιεινή ή ακόμη απλώς να πλύνουν τα χέρια τους.
«Αν η πρόσβαση των παιδιών σε νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής στη Γάζα παραμείνει περιορισμένη και ανεπαρκής, θα δούμε μια τραγική αύξηση (…) του αριθμού των θανάτων παιδιών», τόνισε ο Έλντερ.
«Τα παιδιά είναι αντιμέτωπα με σοβαρό κίνδυνο μαζικής επιδημίας», υπογράμμισε.
Ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν κρούσματα χολέρας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το βακτήριο που προκαλεί την ασθένεια δεν είχε εντοπιστεί πριν το ξέσπασμα του πολέμου.
Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι η οξεία διάρροια από την οποία υποφέρουν χιλιάδες ήδη αποδυναμωμένοι άνθρωποι είναι εξίσου επικίνδυνη.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ερευνά έναν Δημοκρατικό που κάλεσε τους στρατιωτικούς να απειθήσουν στις "παράνομες εντολές"
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΕ: "Eποικοδομητική πρόοδος" στις συνομιλίες για την Ουκρανία στη Γενεύη, αλλά έχουμε "πολύ δουλειά" μπροστά μας
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 24/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha - Κίνα: Στρατός από ανθρωποειδή ρομπότ
- ΔΙΕΘΝΗ Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν -Έκρηξη σε φυλάκιο με 3 νεκρούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψαράδες σε απόγνωση - Στο «κόκκινο» η υπεραλίευση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάσωση με super puma – Μεταφορά 4 μεταναστών σε κρίσιμη κατάσταση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ιδιώτες» τα «φιλέτα» των ΕΛΤΑ – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τα κέντρα διαλογής