- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γάζα: Υγειονομική "τραγωδία" διαφαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τη Unicef
ΔΙΕΘΝΗ
«Αν δεν υπάρχουν αρκετά καύσιμα, θα παρακολουθήσουμε την κατάρρευση των υπηρεσιών αποχέτευσης», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της Unicef στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πραγματική «τραγωδία» ή «τέλεια καταιγίδα» που προκαλείται από την εμφάνιση ασθενειών.
«Έχουμε τραγική έλλειψη σε νερό. Δρόμοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι στρωμένοι με περιττώματα. Υπάρχει απαράδεκτη έλλειψη σε τουαλέτες», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της Unicef υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας να έχουν προσωπική υγιεινή ή ακόμη απλώς να πλύνουν τα χέρια τους.
«Αν η πρόσβαση των παιδιών σε νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής στη Γάζα παραμείνει περιορισμένη και ανεπαρκής, θα δούμε μια τραγική αύξηση (…) του αριθμού των θανάτων παιδιών», τόνισε ο Έλντερ.
«Τα παιδιά είναι αντιμέτωπα με σοβαρό κίνδυνο μαζικής επιδημίας», υπογράμμισε.
Ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν κρούσματα χολέρας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το βακτήριο που προκαλεί την ασθένεια δεν είχε εντοπιστεί πριν το ξέσπασμα του πολέμου.
Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι η οξεία διάρροια από την οποία υποφέρουν χιλιάδες ήδη αποδυναμωμένοι άνθρωποι είναι εξίσου επικίνδυνη.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη, που πλήττεται από ένα σφοδρό κύμα ψύχους, μετρά τουλάχιστον 13 νεκρούς από υποθερμία
ΔΙΕΘΝΗ
Αργή η κίνηση στα σύνορα της Γάζας μετά την επαναλειτουργία από το Ισραήλ του περάσματος της Ράφα
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής, που κατά πάσα πιθανότητα θα απορριφθούν, βρίσκεται εκ νέου η κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Πολωνία: Πρόστιμο στον υπουργό Δικαιοσύνης επειδή δεν έδωσε προτεραιότητα σε μία πεζή την ώρα που έδινε συνέντευξη ενώ οδηγούσε
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 3/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Φοντάνα Ντι Τρέβι – Εισιτήριο 2 ερώ από σήμερα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στον Ατλαντικό – Νεκρός 33χρονος Έλληνας από την Κρήτη
- ΥΓΕΙΑ Παχυσαρκία ενηλίκων – 36.360 οι δικαιούχοι του «Προλαμβάνω»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ H μεγάλη δημοσκόπηση του ALPHA (A' ΜΕΡΟΣ)
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραβάσεις τον Ιανουάριο – 6 νεκροί – 8 σοβαρά τραυματίες – 1.055 για αλκοόλ