- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τους δημοσιογράφους, μετά τον θάνατο του Αρμάν Σολντέν σε βομβαρδισμό στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Γεννημένος στη Βοσνία, ο Σολντέν, ο συντονιστής της υπηρεσίας βίντεο στην Ουκρανία, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στις 9 Μαΐου σε ηλικία 32 ετών, ενώ έκανε ρεπορτάζ μαζί με συναδέλφους του κοντά στην πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ, το επίκεντρο των μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων.
«Ο χαμός του μας αφήνει ένα τεράστιο κενό. Και μας συνταράσσει όλους», γράφει ο Μακρόν στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι σκέφτεται «την οδύνη της οικογένειάς και των οικείων του».
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι «οι ένοχοι για αυτόν τον θάνατο» θα διωχθούν ποινικά. «Όλες οι αρχές της Δημοκρατίας θα φροντίσουν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», επιμένει. Η γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διεξάγει ήδη προκαταρκτική για έγκλημα πολέμου.
Παρά «την οδύνη και την οργή (…) η μνήμη του Αρμάν Σολντέν θα τιμάται επίσης με θαυμασμό και υπερηφάνεια», συνεχίζει ο Μακρόν. «Το όνομά του θα συνδεθεί με την τιμή του επαγγέλματός σας», γράφει προς τους δημοσιογράφους του AFP, διαβεβαιώνοντάς τους για «τη συνεχή στήριξή του».
«Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ενημέρωσης, που είναι ουσιαστικής σημασίας για τη δημοκρατία, και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους δημοσιογράφους», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Βρετανία: «Άνευ προηγουμένου » η επιδημία μηνιγγίτιδας που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Αγγλία, δηλώνει ο υπουργός Υγείας
ΔΙΕΘΝΗ
Μακρόν: Η Γαλλία «υπό τις υπάρχουσες σήμερα συνθήκες δεν θα πάρει ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις για το άνοιγμα των Στενών του Χορμούζ»
ΔΙΕΘΝΗ
Σλοβακία: Η κυβέρνηση Φίτσο εξετάζει την εφαρμογή υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο κίνησης για τους ξένους προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τουρισμό των καυσίμων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 17/3/2026
- ΥΓΕΙΑ Χειρουργική ογκολογία πεπτικού και μεταμοσχεύσεων- Ολοκληρώθηκε το 4ο εκπαιδευτικό σεμινάριο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ- Σε ρυθμούς συνεδρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μ. Ανατολή- Συναγερμός για τις οικονομικές επιπτώσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Χειμωνιάτικο" σκηνικό- Βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραυματίας στην Θεσσαλονίκη από ανατροπή οχήματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναγτροπή σκάφους της Frontex- Τέσσερις τραυματίες στο Καστελλόριζο