- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, η Βραζιλία σπάει το φράγμα των 700.000 θανάτων εξαιτίας της COVID
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώτος θάνατος στη Βραζιλία, μιας γυναίκας περίπου πενήντα ετών στο Σαν Πάουλου (νοτιοανατολικά), διαπιστώθηκε τη 12η Μαρτίου 2020, όταν ξεκινούσε η βασανιστικά μακρά υγειονομική κρίση που έφθασε στα όριά τους τα νοσοκομεία, τα νεκροτομεία και τα νεκροταφεία της χώρας.
Μόνο οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει χειρότερο απολογισμό, με πάνω από 1,1 εκατ. νεκρούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επισήμως, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6,8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αν και ο αριθμός αυτός θεωρείται γενικά πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα.
Η διαχείριση της κρίσης στη Βραζιλία σημαδεύτηκε από ασταμάτητες πολεμικές, ειδικά ανάμεσα στους επιστήμονες και στον ακροδεξιό πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Αυτός ο τελευταίος δήλωνε για καιρό ότι η COVID δεν ήταν παρά μια «γριπούλα», διαφήμιζε αναποτελεσματικές θεραπείες, εναντιωνόταν στον εμβολιασμό. Αντιτάχθηκε στα περιοριστικά μέτρα για να προστατευθεί η μεγαλύτερη η οικονομία της Λατινικής Αμερικής, ενώ απευθυνόταν συχνά σε πλήθη κόσμου, συνήθως χωρίς μάσκα.
Ο διάδοχός του, ο κεντροαριστερός Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησε τον κ. Μπολσονάρου για «γενοκτονία». Τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού. Ο ίδιος έλαβε την 5η του δόση, μπροστά στις κάμερες, τον Φεβρουάριο.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/5/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 11/5/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιηγήσεις με παλιές μηχανές
- ΔΙΕΘΝΗ Με σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσίας
- ΔΙΕΘΝΗ Σύγκρουση λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη
- ΔΙΕΘΝΗ Συγκινητική ανθρώπινη αλυσίδα μετακόμισε βιβλιοπωλείο με 9.100 βιβλία
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιπροσωπίες Κίνας – ΗΠΑ στην Ελβετία – Κρίσιμες συνομιλίες για τους δασμούς