- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Πομπέο: Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει τη συγκάλυψη της υπόθεσης Κασόγκι
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει τη συγκάλυψη της υπόθεσης της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα την υποχρέωσή του, βάσει των διατάξεων νόμου που ενεργοποίησε το Κογκρέσο, να τοποθετηθεί για τον ρόλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον φόνο.
«Η Αμερική δεν συγκαλύπτει μια δολοφονία», υποστήριξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη.
Το Κογκρέσο είχε δώσει στην κυβέρνηση Τραμπ διορία ως την Παρασκευή για να του υποβάλει μια έκθεση για το ποιον ή ποιους θεωρεί υπεύθυνο ή υπεύθυνους για τη δολοφονία του Κασόγκι και εάν και κατά πόσον θα επιβάλει κυρώσεις σε αυτόν ή αυτούς.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αρνήθηκε αυτό το τελεσίγραφο, επικαλούμενος τη «διάκριση των εξουσιών».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «εργάζεται επιμελώς» σε αυτό το θέμα και «θα συνεχίσει να λαμβάνει δράση ώστε όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία Κασόγκι να λογοδοτήσουν», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις αρχές Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα πρακτόρων του Ριάντ έχει κηλιδώσει την εικόνα των Σαουδαράβων ηγετών και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον που επιθυμεί να διατηρήσει τη στρατηγική συμμαχία της με το σαουδαραβικό Βασίλειο.
Την Παρασκευή ο Πομπέο ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πορεία της έρευνας για τον φόνο του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ωστόσο, κορυφαία στελέχη και των δύο κομμάτων επέκριναν την κυβέρνηση κρίνοντας ότι δεν ενημέρωσε σωστά, όπως όφειλε, το Κογκρέσο για την έρευνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γερμανία: Εντοπίστηκαν οι αποστολείς απειλητικών μηνυμάτων για βόμβες σε σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και εμπορικά κέντρα - Κίνητρό τους η προσέλκυση της προσοχής
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 25/11/2025
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων – Καταβλήθηκε η πρώτη δόση
- ΔΙΕΘΝΗ Φωταγωγήθηκε η Μαδρίτη
- ΔΙΕΘΝΗ «Σχολιάζουν» τον Βανς για τον εναγκαλισμό με τη χήρα του Κερκ
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσία – Ουκρανία - Πολεμικό κρεσέντο
- ΔΙΕΘΝΗ Παρίστανε τη νεκρή μητέρα του και εισέπραττε τη σύνταξή της
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστο το βιβλίο Τσίπρα