- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιταλία-Τζόρτζια Μελόνι: "Τις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησής μoυ, το σπρεντ μειώθηκε κατά 60 μονάδες"
ΔΙΕΘΝΗ
"Η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι κάποιοι θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Το σπρεντ, τις τελευταίες εκατό ημέρες μειώθηκε από 236 σε 175 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο 20% και η Τράπεζα της Ιταλίας προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η οικονομία μας θα ανακάμψει σημαντικά", δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Παράλληλα, η Μελόνι τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι Ιταλοί πολίτες θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.
"Τα συμπεράσματα της δουλειάς μας, η οποία είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας εκατό μέτρων, θα τα βγάλουμε στο τέλος της πορείας μας. Μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξη", τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Σε σχέση, δε, με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έκανε γνωστό ότι πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "προς ενίσχυση της θέσης της Ιταλίας και για να πείσει τις μεγαλύτερες χώρες να βοηθήσουν τη Ρώμη σε ό,τι αφορά τις ροές στην κεντρική Μεσόγειο, ώστε να γίνουν βήματα προόδου".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 17/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Το Παρίσι φοράει τα γιορτινά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το πρώτο ελληνικό "ηλιακό" σκάφος από φοιτητές του Μετσόβιου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Τασούλα μετά από τοποθέτηση του ΠτΔ για κίνδυνο ακυβερνησίας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ 52 χρόνια από την εξέγερση- Μηνύματα για το Πολυτεχνείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο μπαράζ τροχαίων- Νεκρός στην Κρήτη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μακελειό στα Βορίζια- Η φωτογραφία "άλλοθι" για τον 23χρονο