- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύκλωμα που δρούσε οργανωμένα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, διαθέτοντας και παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κιλκίς.
Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, εννέα άτομα. Πρόκειται για οκτώ Έλληνες, στην πλειονότητά του ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, κι έναν αλλοδαπό, ενώ μεταξύ αυτών είναι 45χρονος που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.
Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, υπολογίζεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ξεπερνούν τις 329.000 ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν από επτά σπίτια και τρεις αποθήκες πάνω 35.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 739 κιλά αρωματικού καπνού, 3.000 συσκευασίες με καπνό βάρους 156 κιλών, 76 κιλά ακατέργαστου καπνού, 145 κιλά γλυκερίνης, αρωματικές ουσίες σε υγρή μορφή, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 56.000 ευρώ καθώς και τέσσερα οχήματα μεταφοράς που διέθεταν εδικές κρύπτες για την μεταφορά του παράνομου εμπορεύματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν στην Ξάνθη, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, το οποίο διέθετε τρεις μηχανές άλεσης και αεροστεγούς συσκευασίας, μπετονιέρα κ.ά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕAlpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 3/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Μίδες στη λίστα Forbes- Στην κορυφή ο Ίλον Μασκ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Τραυματίστηκε 8χρονο αγόρι από έκρηξη φορτιστή κινητού τηλεφώνου
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Ντ. Τραμπ αναγγέλλει χτυπήματα- Στο στόχαστρο Βενεζουέλα- Κολομβία
- ΔΙΕΘΝΗ "Παζάρι" για την Ουκρανία- Δεν συμφώνησαν Αμερικανοί- Ρώσοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σπείρα Ρομά με χυτήριο- Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους