Λακωνία: Βρέθηκαν πάνω από 81 κιλά κάνναβης- Δύο συλλήψεις

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και 81 κιλά κάνναβη βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός 44χρονου στην Σπάρτη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μετα απο πληροφορίες οτι καλλιεργούσε, και διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες . Ανοίγοντας την πόρτα της αποθήκης βρήκαν τα ευρήματα . Η έκπληξη ωστόσο ήταν όταν έκαναν έρευνα σε διπλανό σπίτι που ζούσε ο πατέρας του. Εκεί εντοπίστηκαν τα όπλα . Η μια καραμπίνα είχε δηλωθεί ως κλεμμένη το 2020 .
Ειδικότερα χθες το πρωί, παραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση απο αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και με τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε, Ο.Π.ΔΙ. Λακωνίας, του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν οικία, αποθήκες, καθώς και στην κατοχή του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 81 κιλών και 567 γραμμαρίων,
- 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,20 μέτρων,
- 3 κινητά τηλέφωνα και
- το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο παιρετέρω αστυνομικής έρευνας αναφορικά με την υπόθεση, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 75χρονο άνδρα.
Ο άνδρας κατηγορείται για οπλοκατοχή και για κλοπή, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- πιστόλι ZASTAVA, μετά 2 γεμιστήρων του,
- 3 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα, ενώ για το 1 εξ’ αυτών είχε δηλωθεί η κλοπή του,
- 2 κάννες κυνηγετικών όπλων,
- 42 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
- 4 μαχαίρια.
Τέλος, οι αστυνομικές Αρχές υπολογίζουν πως από την εγκληματική του δράση, το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε ο 44χρονος θα ανερχόταν περίπου στα 160.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





