- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ενώ οι ενεργειακές μετοχές έχασαν κάποια από τα κέρδη τους καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν οριακά ύστερα από το χθεσινό τους άλμα στον απόηχο των επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%.
Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου έχασαν μέρος των χθεσινών τους κερδών καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν αφού οι ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να αποδεσμευθούν τα στρατηγικά τους αποθέματα. Ο κλαδικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,7%.
Οι επενδυτές τηρούν επίσης μια σχετικά επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 8/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Με άλογα οι Ρώσοι στρατιώτες
- ΔΙΕΘΝΗ Προκλητικές δηλώσεις- Ζητά τα ρέστα η Τουρκία
- ΔΙΕΘΝΗ Από τη Βενεζουέλα έως το Ιράν- Τα σχέδια Τραμπ και οι αντιδράσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Το Ιράν "φλέγεται"- Αιματηρές διαδηλώσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Κυνήγι για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας- Αμερικανικό ρεσάλτο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μοιραία συμπλοκή ανηλίκων στις Σέρρες- Αποκαλυπτική μαρτυρία στον ALPHA