- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Φον Ντερ Λάιεν: Η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς
ΔΙΕΘΝΗ
Στο ζήτημα της ενέργειας, του κράτους δικαίου και του μεταναστευτικού εστίασε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.
«Έχουμε τρία σημαντικά θέματα σήμερα: το κράτος δικαίου στην Πολωνία, οι τιμές στην ενέργεια και το ζήτημα της μετανάστευσης. Όσον αφορά το κράτος δικαίου στην Πολωνία, μίλησα αναλυτικά πριν από δύο ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος στην Πολωνία. Δεν είναι κάτι καινούριο, είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, αλλά με τη νέα απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, έχει λάβει νέα διάσταση» ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ν τερ Λάιεν.
«Ανυπομονώ για τις συζητήσεις με τους ηγέτες. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη όταν έχει να κάνει με την προστασία των θεμελιωδών αξιών μας.» σημείωσε.
Η πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι «το δεύτερο θέμα είναι οι τιμές στην ενέργεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν τους πολίτες να το αντιμετωπίσουν. Ως Κομισιόν έχουμε αποφασίσει μια σειρά μέτρων που αφορούν στις τιμές ενέργειας, τις τιμές στο ηλεκτρικό για να στηρίξουμε τους καταναλωτές».
Συμπλήρωσε ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική πρέπει να είναι οι μαζική επένδυση σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια».
«Μετά έχουμε το ζήτημα του μεταναστευτικού. Αυτό που παρατηρούμε στα σύνορα με τη Λευκορωσία, το θεωρούμε υβριδική επίθεση από τη Λευκορωσία» ανέφερε.
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατέληξε τονίζοντας ότι «η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς, γι'αυτό είμαι πεπεισμένη ότι το Συμβούλιο θα δώσει ισχυρή και ενωμένη απάντηση σε αυτή τη συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Βρετανία: «Άνευ προηγουμένου » η επιδημία μηνιγγίτιδας που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Αγγλία, δηλώνει ο υπουργός Υγείας
ΔΙΕΘΝΗ
Μακρόν: Η Γαλλία «υπό τις υπάρχουσες σήμερα συνθήκες δεν θα πάρει ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις για το άνοιγμα των Στενών του Χορμούζ»
ΔΙΕΘΝΗ
Σλοβακία: Η κυβέρνηση Φίτσο εξετάζει την εφαρμογή υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο κίνησης για τους ξένους προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τουρισμό των καυσίμων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 17/3/2026
- ΥΓΕΙΑ Χειρουργική ογκολογία πεπτικού και μεταμοσχεύσεων- Ολοκληρώθηκε το 4ο εκπαιδευτικό σεμινάριο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ- Σε ρυθμούς συνεδρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μ. Ανατολή- Συναγερμός για τις οικονομικές επιπτώσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Χειμωνιάτικο" σκηνικό- Βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραυματίας στην Θεσσαλονίκη από ανατροπή οχήματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναγτροπή σκάφους της Frontex- Τέσσερις τραυματίες στο Καστελλόριζο