- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αίγυπτος: Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Μαχμούντ Εζάτ των Αδελφών Μουσουλμάνων
ΔΙΕΘΝΗ
Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον Εζάτ τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε περιοχή του Καΐρου. Ήταν ένα σημαντικό πλήγμα σε μια οργάνωση που αποτελεί στόχο καταστολής αφότου εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2013.
Ο Εζάτ καταδικάσθηκε με κατηγορίες για υποκίνηση βίας και προμήθεια πυροβόλων όπλων στη διάρκεια συγκρούσεων έξω από την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του το 2013, δήλωσε δικαστική πηγή. Άλλα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη στην ίδια υπόθεση.
Δεν κατέστη αμέσως δυνατή η επικοινωνία με τον συνήγορο του Εζάτ. Όταν είχε συλληφθεί ο Εζάτ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν ανακοινώσει πως διώκεται με «ψευδείς πολιτικές κατηγορίες».
Ο Εζάτ ήταν υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της οργάνωσης. Ανέλαβε χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.
Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια, όμως οι δίκες του θα επαναληφθούν μετά τη σύλληψή του.
Άλλα στελέχη της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 23/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: «Έφαγε» πόρτα η Ριάνα
- ΔΙΕΘΝΗ Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βαλεντίνο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του αστυνομικού Λιγγερίδη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονικό τροχαίο από αλκοόλ – ναρκωτικά – 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον οδηγό της Porche
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία το δήθεν τροχαίο στη Ρόδο