- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Τη Δευτέρα το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
ξεκινώντας μια δοκιμαστική διαδικασία που θα μπορούσε να τον απαγορεύσει να αναλάβει ξανά αξίωμα, δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ την Παρασκευή.
«Το Σώμα θα παραδώσει το άρθρο της κατηγορίας στη Γερουσία. Η Γερουσία θα διεξάγει δίκη για το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι μια πλήρης διαδικασία. Θα είναι μια δίκαιη δίκη », δήλωσε ο Σούμερ στον όροφο της Γερουσίας.
Καθυστέρηση της δίκης επιδιώκουν οι Ρεπουμπικανοί
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικακανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ πρότεινε χθες, ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανακοίνωσή του, ο ΜακΚόνελ ανέφερε ότι έστειλε μία πρόταση στον Τσακ Σούμερ, ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
Στην επιστολή αυτή, ο ΜακΚόνελ προτείνει η αποστολή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της κατηγορίας βάσει της οποίας θα δικασθεί ο Τραμπ από τη Γερουσία, να γίνει στις 28 Ιανουαρίου.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι αρνήθηκε να πει πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση «στάσης», ένα απαραίτητο βήμα για την έναρξη της δεύτερης ιστορικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ.
«Θα γίνει σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ, αλλά πρέπει να το κάνουμε», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 3/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Μίδες στη λίστα Forbes- Στην κορυφή ο Ίλον Μασκ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Τραυματίστηκε 8χρονο αγόρι από έκρηξη φορτιστή κινητού τηλεφώνου
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Ντ. Τραμπ αναγγέλλει χτυπήματα- Στο στόχαστρο Βενεζουέλα- Κολομβία
- ΔΙΕΘΝΗ "Παζάρι" για την Ουκρανία- Δεν συμφώνησαν Αμερικανοί- Ρώσοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σπείρα Ρομά με χυτήριο- Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους