- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Φυλάκιση σε Γερμανό γιατρό για συμμετοχή σε κύκλωμα ντόπινγκ
ΔΙΕΘΝΗ
Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε την Παρασκευή έναν Γερμανό αθλητίατρο σε τέσσερα χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση για εμπλοκή του σε διεθνές δίκτυο που για πολλά χρόνια βοηθούσε αθλητές να κάνουν ντόπινγκ αίματος.
Ο γιατρός, τον οποίο οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ως Μαρκ Ζ., είχε παραδεχτεί στην αρχή της δίκης τον Σεπτέμβριο ότι πράγματι βοήθησε στο ντόπινγκ αθλητών, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε για να κερδίσει χρήματα.
Τέσσερις άλλοι ύποπτοι που προσήχθησαν με την κατηγορία ότι τον βοηθούσαν στη συλλογή και προμήθεια αίματος κρίθηκαν επίσης ένοχοι.
Ο Μαρκ Ζ. κρίθηκε ένοχος για 24 κατηγορίες σχετικά με τη βοήθεια τουλάχιστον 23 αθλητών από οκτώ χώρες να αποκτήσουν ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, αλλά παραδέχτηκε το ντόπινγκ αίματος.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν πίσω από τις μεταγγίσεις αίματος που βελτιώνουν την απόδοση κυρίως για σκιέρ και ποδηλάτες. Επίσης πιστεύουν ότι συμμετείχε στην υπόθεση αυτή ντόπινγκ τουλάχιστον από το τέλος του 2011.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 09/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 9/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: Ελέφαντας δίνει μάχη για να σωθεί
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβείο στον ALPHA και στην Ελένη Λαζάρου από τον Σύλλογο ΙΩΝΑ για τη στήριξη αθλητών με κινητικά προβλήματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15 χρόνια εφημερίδα «Δημοκρατία» αιχμηρές τοποθετήσεις
- ΔΙΕΘΝΗ «Κατάρ γκέιτ» και ατιμωρησία – Τρία χρόνια από το σκάνδαλο