- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: 1.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, νέο ρεκόρ 65.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό σε 24 ώρες
ΔΙΕΘΝΗ
Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κοροναϊό στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία έχει πλέον ξεπεράσει τα 3,11 εκατομμύρια.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις την Τρίτη, με πάνω από 60.200 νέα κρούσματα σε μια μέρα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.
Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εντείνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες γνωρίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες της χώρας, που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.
Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά με τα κρούσματα μόλυνσης. 1.000 άνθρωποι υπέκυψα στην COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133.195 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», επισήμανε χθες Πέμπτη ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κρίση.
Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε με σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα που είχαν συσταθεί, στηλίτευσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργάνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Hill. «Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε. Είναι ανάγκη να το ξανασκεφτούμε και να ενεργήσουμε διαφορετικά».
«Θεωρώ ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τις διαδικασίες άρσης των μέτρων περιορισμού», έκρινε ακόμη ο ειδικός, αν και έσπευσε να συμπληρώσει πως «δεν πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο πλήρες κλείσιμο» της οικονομίας.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του επιμένει υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ. «Για εκατοστή φορά, ο λόγος για τον οποίο έχουμε τόσα κρούσματα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που πολύ απέχουν από το να πηγαίνουν τόσο καλά όσο εμείς, είναι πως εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα και καλύτερα τεστ», διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη μέσω Twitter.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής του δράστη απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Πορτογαλία: Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος αναμένεται να επικρατήσει του ακροδεξιού στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ
Ρωσία- Κίνα: "Σημαντικό σταθεροποιητικό παράγοντα" χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις ο Πούτιν στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Σι
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 3/02/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 4/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ 16 νεκροί στη Ν. Υόρκη – Πυρά κατά του Δημάρχου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τόνοι λάσπης στην Ιονία Οδό – Παράκαμψη δεκάδων χιλιομέτρων από κατολίσθηση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στάνη- «γιάφκα» στα Βορίζια – Βαρύς οπλισμός, σφαίρες και φυσίγγια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαράζ κλοπών στα δυτικά προάστια – Σηκώνουν μηχανές σε δευτερόλεπτα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διπλή εξαφάνιση στον κορυδαλλό - Amber Alert και αγωνία για δύο παιδάκια