- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πεπεισμένος ότι θα συμβεί το Brexit εμφανίζεται ο Ζ.Κ. Γιούνκερ
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί, επαναλαμβάνοντας όμως ότι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα επανέλθουν τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.
"Είμαι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί", επεσήμανε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Sky News την προηγούμενη εβδομάδα, προτού δει τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.
Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, χώρας μέλους της ΕΕ, σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, ο Γιούνκερ απάντησε: "Ναι (...) Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΕΕ και της εσωτερικής αγοράς".
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο- Ομιλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση
- ΔΙΕΘΝΗ Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς- Ελπιδοφόρο πείραμα με λέπια ψαριών
- ΔΙΕΘΝΗ Άσυλο σε Ιρανές ποδοσφαιρίστριες- Ντοκουμέντο της απόδρασης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" ο Γιώργος Μαρίνος- Θλίψη για τον εμβληματικό σόουμαν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαθρεμπορία καυσίμων 9 εκατ. ευρώ- Εξάρθρωση κυκλώματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. Πλεύρης: "Εξετάζουμε την απαγόρκευση της μπούρκας