- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Χονγκ Κονγκ: Οκτώ ελαφρά τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με εναέριες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το σημείο του ατυχήματος, τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες στον σταθμό Χουνγκ Χομ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Κοουλούν, σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα.
Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν από τα βαγόνια από μία σπασμένη πόρτα και να διασχίσουν τις ράγες της Ανατολικής Γραμμής για να βρεθούν σε ασφαλές σημείο. Περίπου 500 επιβάτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τον συρμό, ενώ οκτώ υπέστησαν ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με τις αρχές.
Η κυκλοφορία των τραίνων διακόπηκε μεταξύ του Χουνγκ Χομ και του επόμενου σταθμού της γραμμής αυτής, η οποία φτάνει ως τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, ενώ η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο πραγματοποιούνταν με πολύ βραδύτερους ρυθμούς, ανακοίνωσε η MTR Corporation, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο μετρό του Χονγκ Κονγκ.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια του εκτροχιασμού, ένα ατύχημα που συμβαίνει πολύ σπάνια στο δίκτυο του μετρό του Χονγκ Κονγκ, ιδιαίτερα γνωστού για την εύρυθμη λειτουργία του.
Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την πολιτική κρίση που συγκλονίζει την πρώην βρετανική αποικία εδώ και τρεις μήνες.
Το δίκτυο του μετρό έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των διαδηλωτών, αφού οι ακτιβιστές εξοργίστηκαν όταν η MTR αποφάσισε να κλείσει σταθμούς προκειμένου να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών.
Τον Μάρτιο ένας συρμός του μετρό είχε εκτροχιαστεί και είχε πέσει πάνω σε άλλο τραίνο στη διάρκεια δοκιμών για ένα νέο σύστημα σηματοδότησης. Οι δύο οδηγοί είχαν τραυματιστεί ελαφρά, όμως στους συρμούς δεν υπήρχαν επιβάτες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γάλλος ΥΠΕΞ για Γροιλανδία: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να απαντήσουν σε κάθε είδους εκφοβισμό των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ παγώνει κονδύλια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς 5 πολιτείες που προορίζονταν για τη φροντίδα των παιδιών και την αρωγή σε οικογένειες
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 07/01/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική σύγκρουση για τους αγρότες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Καραμπόλες» με το κόμμα Καρυστιανού – Σφοδρή αντίδραση Ασλανίδη και διαγραφή Φαραντούρη
- ΔΙΕΘΝΗ Τα ρομπότ είναι εδώ
- ΔΙΕΘΝΗ Η «μάχη» της Γροιλανδίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο – Ισχυρές καταιγίδες μέχρι αύριο
- ΔΙΕΘΝΗ Πολικό ψύχος στην Ευρώπη – Πέντε νεκροί στη Γαλλία