- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει πλήρως τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο
ΔΙΕΘΝΗ
«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε στρατιώτες επί του εδάφους σε όλον τον διάδρομο αλλά ότι μπορούμε να τον ελέγξουμε και να αποκόψουμε τη γραμμή οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να αναπληρώνει (τα αποθέματά της) και να μετακινείται εντός και γύρω από αυτήν την περιοχή», είπε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μέσα σε 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα, εντοπίστηκαν 20 σήραγγες που οδηγούν στην Αίγυπτο και ότι η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην αιγυπτιακή πλευρά.
Ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας είναι μια στενή λωρίδα γης 14 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, στην οποία περιπολούσε ο ισραηλινός στρατός εντός του παλαιστινιακού θύλακα πριν από τη μονομερή απόσυρση του από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής.
Νωρίτερα σήμερα, οδομαχίες και βομβαρδισμοί σημειώνονταν στη Ράφα, μία ημέρα μετά την είσοδο ισραηλινών αρμάτων μάχης στο κέντρο της πόλης που τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο Πούτιν επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Μόσχας προς τον Μαδούρο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο
ΔΙΕΘΝΗ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Σιβέρσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Πολωνία για 'νομική τυραννία" ύστερα από τη σύλληψη από τη Βαρσοβία Ρώσου αρχαιολόγου έπειτα από αίτημα του Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 11/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γαστρεντερίτιδα έκλεισε σχολείο στο Κρανίδι
- ΔΙΕΘΝΗ Σαρώνει η «υπέρ- γρίπη» την Ευρώπη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13χρονοι ληστές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΕ για τον πεζοπόρο που ξεψύχησε σε φαράγγι της Κρήτης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφηβοι κλέφτες αυτοκινήτου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνελήφθη ο 28χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας που παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό