- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΕΜΑ: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
ΥΓΕΙΑ
Τα εμβόλια κατά της Covid-19 που παρασκευάζονται με την τεχνολογία mRNA , δεν προκαλούν επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη στις εγκυμονούσες και τα μωρά τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), μετά από λεπτομερή εξέταση πολυάριθμων μελετών.
Η εξέταση, που βασίστηκε σε αναλύσεις στις οποίες μελετήθηκαν περίπου 65.000 εγκυμοσύνες σε διαφορετικά στάδια, δεν βρήκε
σημάδια υψηλότερου κινδύνου επιπλοκών, αποβολών, πρόωρων τοκετών ή σοβαρών παρενεργειών σε έμβρυα από εμβόλια mRNA, ανέφερε ο ΕΜΑ.
Η Pfizer και η Moderna, προμηθεύουν επί του παρόντος εμβόλια αυτής της τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενώ ο EMA αναγνώρισε ορισμένους περιορισμούς στα δεδομένα, τόνισε ότι τα αποτελέσματα ήταν συνεπή σε όλες τις μελέτες.
«Τα οφέλη από τη λήψη εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπερτερούν των πιθανών κινδύνων για τις μέλλουσες μητέρες και τα έμβρυα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Η εξέταση από μια εσωτερική ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι εξίσου αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτου σε εγκυμονούσες όσο και σε μη έγκυες.
Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη εγκρίνει τη χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19 σε εγκύους και η στήριξη του EMA για τα εμβόλια mRNA είναι πιθανό να ενισχύσει τις εκστρατείες εμβολιασμού σε μικρότερες χώρες που βασίζονται στην επιστημονική τεχνογνωσία των ρυθμιστικών τους αρχών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 11/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 75 χρόνια όμιλος FOURLIS
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Φύτεψε σήμερα. Ανέπνευσε αύριο» - δεντροφύτεση στη Σέριφο
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ακριβές γιορτές – Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέο χρώμα τιμολογίου ρεύματος για σπίτια και επιχειρήσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με τη κατάθεση Γεωργιάδη συνεχίστηκε η δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων για τη Novartis