- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ν. Δένδιας: Ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό 2021 των Ηνωμένων Εθνών με μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας COVID-19.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσδοκία της χώρας μας να καταστεί πλήρες μέλος της Διάσκεψης, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο παλιότερος παρατηρητής και υπογραμμίζοντας πόσο παρωχημένο είναι να έχει καταστεί όμηρος απαράδεκτων προσκομμάτων από άλλο κράτος, λόγω δήθεν διμερών ζητημάτων.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος εξοπλισμών, ο αφοπλισμός και η μη διασπορά πυρηνικών όπλων παραμένουν καίρια συστατικά της διεθνούς σταθερότητας και σημείωσε πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε ένα νομικά δεσμευτικό, επί τη βάσει Συνθηκών, βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα ελέγχου εξοπλισμών.
Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα χαιρετίζει την παράταση ισχύος της Συνθήκης New START. Υποστηρίζει δε σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τους τρεις πυλώνες της (μη-διασποράς πυρηνικών, πυρηνικού αφοπλισμού και ειρηνικής χρήσης πυρηνικής ενέργειας).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακή πρόταση γάμου- Του έπεσε το δαχτυλίδι από τη γέφυρα
- ΔΙΕΘΝΗ "Τολμηρή" επιστροφή της Μαντόνα- Διαφήμιση μεγάλου οίκου μόδας
- ΔΙΕΘΝΗ Ιαπωνία: "Κάθαρση" με παγωμένο νερό
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία- Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στους νεκρούς
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυβέρνηση- αντιπολίτευση: Κόντρα για την εξωτερική πολιτική
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνικοί εξοπλισμοί και Τουρκία- Δεν τους πέφτει λόγος το μήνυμα του Ν. Δένδια