- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
«Συγνώμη» για τις δηλώσεις του ζήτησε ο Έντι Ράμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα έθεσε κατά τη συνάντηση του με τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον κύριο Ράμα. Ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.
Από την πλευρά του ο κύριος Ράμα ευχήθηκε στον κύριο Μητσοτάκη να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα. Αναφορικά με δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού στο euractiv ο κύριος Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Ράμα στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο- Ομιλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση
- ΔΙΕΘΝΗ Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς- Ελπιδοφόρο πείραμα με λέπια ψαριών
- ΔΙΕΘΝΗ Άσυλο σε Ιρανές ποδοσφαιρίστριες- Ντοκουμέντο της απόδρασης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" ο Γιώργος Μαρίνος- Θλίψη για τον εμβληματικό σόουμαν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαθρεμπορία καυσίμων 9 εκατ. ευρώ- Εξάρθρωση κυκλώματος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. Πλεύρης: "Εξετάζουμε την απαγόρκευση της μπούρκας