- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης ύστερα από τέσσερις ημέρες απωλειών, με τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων να βοηθούν να αντισταθμιστούν οι φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης με την COVID-19 στην Ευρώπη και τις πιθανότητες για αυστηρότερους περιορισμούς που θα πλήξουν τις προοπτικές της οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:25 ώρα Ελλάδας, αφού χθες οι μετοχές κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και φόβων για αύξηση των επιτοκίων.
Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 0,9%, με τις τιμές του αργού να αυξάνονται ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την αποτελεσματικότητα της αποδέσμευσης πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,2%, ακολουθώντας ανοδικά τις τιμές του χαλκού χάρη στον περιορισμό των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 22/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κ. Μητσοτάκης- Στα χαρακώματα Ευρωπαίοι και Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Ανακοίνωσε συμφωνία για την Γροιλανδία - Πήρε πίσω τους δασμούς στην ΕΕ ο Ντ. Τραμπ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τους αγρότες- Με τις ψήφους της ΝΔ η σύσταση διακομματικής
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία- Τρένο έπεσε σε γερανό
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Εικόνες θεομηνίας στη Σικελία- Ζημιές μισού δισεκατομμυρίου
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική κατολίσθηση στη Νέα Ζηλανδία- Θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης