- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης ύστερα από τέσσερις ημέρες απωλειών, με τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων να βοηθούν να αντισταθμιστούν οι φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης με την COVID-19 στην Ευρώπη και τις πιθανότητες για αυστηρότερους περιορισμούς που θα πλήξουν τις προοπτικές της οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:25 ώρα Ελλάδας, αφού χθες οι μετοχές κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και φόβων για αύξηση των επιτοκίων.
Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 0,9%, με τις τιμές του αργού να αυξάνονται ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την αποτελεσματικότητα της αποδέσμευσης πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ.
Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,2%, ακολουθώντας ανοδικά τις τιμές του χαλκού χάρη στον περιορισμό των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 2/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Το τζάμπα πέθανε"- Σάλος με τη δήλωση της Χρ. Αλεξοπούλου
- ΔΙΕΘΝΗ Ρώμη- Φοντάνα ντι Τρέβι: Εισιτήριο δυο ευρώ από σήμερα
- ΔΙΕΘΝΗ Βραβεία Grammy: Οι νικητές και οι αντιδράσεις για Τραμπ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ΑΑΔΕ στους πολίτες- "Προσοχή σε παραπλανητικά sms"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδηγός "τύφλα" στο μεθύσι στη Μυτιλήνη- Πήρε σβάρνα μηχανάκια ενώ τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες