- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουρκία: Στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο κινείται η τουρκική λίρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η τουρκική λίρα, υποχώρησε έναντι του δολαρίου σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο της από τον περασμένο Μάιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για την πολιτική της και ανησυχούν για την ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, που έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1.275 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, αναμένεται σήμερα να μειώσει το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,75%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Στις 11:17 ώρα Ελλάδας, το τουρκικό νόμισμα διαμορφώθηκε στις 6,0695 λίρες ανά δολάριο έχοντας υποχωρήσει έως τις 6,0710 λίρες από τις 6,0485 που έκλεισε χθες.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης BIST 100 σημείωσε πτώση 0,9%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 1%.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 28/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθηναϊκή «CHINATOWN» - Από την Κίνα στην Ομόνοια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Τραυματισμένη καρέτα καρέρα
- ΔΙΕΘΝΗ Σήμερα η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Δ. Βερύκιος για το Ουκρανικό παζάρι – «Αιχμάλωτοι πολέμου»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στα Βαρδούσια Όρη – Συγκινεί η μητέρα της ορειβάτισσας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάρωσε ο «Βαρδάρης» – Έριξε δέντρα στη Θεσσαλονίκη- Κρύο και παγετός αύριο