- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Πούτιν επέκρινε την ξένη ανάμιξη στη Συρία, κατά τη συνάντησή του με τον Άσαντ
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε την παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία και χαιρέτισε τις «σημαντικές ζημιές» που προκλήθηκαν στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, υποδεχόμενος στη Ρωσία το σύμμαχό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, ο Πούτιν δήλωσε πως οι «τρομοκράτες υπέστησαν σημαντικές ζημιές» στη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «το 90% του εδάφους».
Ο Πούτιν εκτιμά πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως το «κύριο πρόβλημα» της Συρίας είναι η ξένη ανάμιξη στο έδαφός της.
«Οι ξένες ένοπλες δυνάμεις, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, χωρίς τη συμφωνία σας, είναι παρούσες σε ορισμένα εδάφη της χώρας, κάτι που προδήλως αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και δεν επιτρέπει να καταβληθούν οι μέγιστες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί η χώρα και να προχωρησει στην οδό της ανοικοδόμησής της», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ κάνει «πολλά» για να «εγκαθιδρύσει ένα διάλογο με τους πολιτικούς αντιπάλους» του.
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, από την πλευρά του, χαιρέτισε τα «σημαντικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από τη Ρωσία και τη Συρία για την απελευθέρωση των εδαφών που είχαν καταληφθεί από τους μαχητές και την καταστροφή της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τη ρωσική απόδοση των δηλώσεών του από το Κρεμλίνο.
Ωστόσο παραδέχθηκε πως οι «πολιτικές διαδικασίες» που αναλήφθηκαν για να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία «σταμάτησαν». Απέδωσε το γεγονός αυτό κυρίως «στην καταστροφική επιρροή ορισμένων κρατών».
«Ορισμένα κράτη επέβαλαν κυρώσεις στο συριακό λαό, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν απάνθρωπες, αντικρατικές και αθέμιτες», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Πόλεμος στη Ουκρανία: Κιρ Στάρμερ, Εμμανουέλ Μακρόν, Φρίντριχ Μερτς και Βολοντίμιρ Ζελέσνκι συναντήθηκαν στο Λονδίνο σε μια «κρίσιμη στιγμή» για την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 βαθμών στα ανοιχτά της της επαρχίας Αομόρι - Εκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι για τις βορειοανατολικές ακτές
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 08/12/2025
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ατομικές» ρυθμίσεις χρεών στο τραπέζι – 8 δις. επιπλέον ληξιπρόθεσμα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προαναγγέλλουν ανατιμήσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άφαντος ασυνείδητος οδηγός στην Καλλιθέα – Παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κερδίζει την πρώτη μάχη ο Μάριος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δηλώνουν άλλοι για επιδότηση του χωραφιού του
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρακτέρ μηνύματα και κόντρες