- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σε Ιρλανδία και Ολλανδία το μεγαλύτερο ποσό από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια προσαρμογής στη μετά Brexit εποχή
ΔΙΕΘΝΗ
Στη σχετική κατάταξη, τις δύο αυτές χώρες ακολουθούν η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με πίνακα που δίνει λεπτομέρειες για την κατανομή των κεφαλαίων μεταξύ των 27 κρατών-μελών και που αναρτήθηκε στο Twitter από την επίτροπο Συνοχής Ελίζα Φερέιρα.
Περίπου 4,245 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές (4 δισ. σε σταθερές τιμές) θα διατεθούν το 2021, και στη συνέχεια 1,1 δισεκ. (1 δισεκ. ευρώ σε σταθερές τιμές) το 2024.
Στην πρώτη δόση, η Ιρλανδία αναμένεται να λάβει 1,052 δισ. ευρώ, η Ολλανδία 757,4 εκατ., η Γερμανία 455,4 εκατ. η Γαλλία 420,8 εκατ. και το Βέλγιο 324,1 εκατ. ευρώ.
Η κατανομή αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό το αποθεματικό προσαρμογής είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης των πρεσβευτών των 27 κρατών-μελών σήμερα στις Βρυξέλλες.
Η κατανομή των κεφαλαίων αυτών λαμβάνει υπόψιν «τη σημασία του εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη σημασία της αλιείας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν στις 25 Δεκεμβρίου.
Η μετά το Brexit συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, επιτρέπει στις δύο πλευρές να συνεχίσουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές χωρίς ποσοστώσεις και δασμούς. Ωστόσο, δεν αποτρέπει το νέο κόστος και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Σερβία-Κόσοβο-βουλευτικές εκλογές: Ξεκάθαρο προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα στις πόλεις
- ΔΙΕΘΝΗ Εορταστική ατμόσφαιρα στον πλανήτη
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική καταιγίδα – Τρεις νεκροί στη Σουηδία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθηναϊκή «CHINATOWN» - Από την Κίνα στην Ομόνοια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Τραυματισμένη καρέτα καρέρα
- ΔΙΕΘΝΗ Σήμερα η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι