- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μόσχα ανακοινώνει πως ρωσικό αντιτορπιλικό «έδιωξε» αμερικανικό πολεμικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό πολεμικό, το αντιτορπιλικό USS John S. McCain, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα «στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα» (σ.σ. στις 05:17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βιναγκράντοφ.
Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό Μακέιν μπήκε «δύο χιλιόμετρα» στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.
Το αντιτορπιλικό Μακέιν πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Αιγίς, πυραύλους Κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.
Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 4/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμμορίες Τούρκων στην Ελλάδα- "Γάζωσαν" εν κινήσει στη Νέα Μάκρη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη για τη Χρυσή Αυγή: Ένοχοι και στο Εφετείο
- ΔΙΕΘΝΗ Σειρήνες ξανά στο Ισραήλ- Επιθέσεις από Ιράν και Λίβανο
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οικονομικές επιπτώσεις - Το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή- Αντιπαράθεση αρχηγών στη Βουλή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιπέτεια για την ομάδα νέων του ΑΡΗ- Επέστρεψαν από την εμπόλεμη ζώνη