- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Πεκίνο εκμεταλλεύεται "με απεχθή τρόπο" τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν σήμερα την Κίνα ότι εκμεταλλεύεται με «απεχθή» τρόπο τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία στη Μινεάπολη, κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς.
«Η απεχθής εκμετάλλευση, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ προκειμένου να δικαιολογήσει (το Πεκίνο) τη δική του αυταρχική απόρριψη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό του», εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. «Όπως σε όλες τις δικτατορίες στην ιστορία, κανένα ψέμα δεν είναι αισχρό όσο εξυπηρετεί τη δίψα του κόμματος για εξουσία», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το κοντράστ μεταξύ των δύο χωρών είναι συντριπτικό.
«Ο ελεύθερος Τύπος μας καλύπτει όλα τα γεγονότα από την αρχή μέχρι το τέλος ώστε όλος ο κόσμος να μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Η Κίνα κατήγγειλε τη «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού στις ΗΠΑ και επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί μια πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών». Στις αρχές Ιουνίου, ο Ζάο Λιτζιάν, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, συνέκρινε τις ταραχές στις ΗΠΑ με εκείνες που σημειώθηκαν πέρσι στο Χονγκ Κονγκ. «Γιατί άραγε οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σαν ήρωες τους υποστηρικτές της βίας και της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ, χαρακτηρίζοντας ταραξίες εκείνους που καταγγέλλουν τον ρατσισμό;» διερωτήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ινδονησία: Ο στρατός εντείνει τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πληγείσα από τις πλημμύρες Σουμάτρα-- Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 860
ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλία: Πτήσεις drones επάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής αποτρεπτικής δύναμης στη Βρέστη
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 4/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ "Χριστούγεννα" στη Νέα Υόρκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθήνα- Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά- Παραδόθηκαν τα τελευταία 10 χλμ του αυτοκινητόδρομου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουρκικός χαβάς για τα νησιά- Νέος πόλεμος δηλώσεων
- ΔΙΕΘΝΗ Ομαδικοί γάμοι στη Γάζα- Μήνυμα ελπίδας στα συντρίμμια
- ΔΙΕΘΝΗ "Σιβηρία" οι ΗΠΑ από τη φονική κακοκαιρία