- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Άγκυρα «δεν είναι ικανοποιημένη» από τις συζητήσεις με την Μόσχα για το Ιντλίμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Οι τουρκο-ρωσικές συνομιλίες που αποσκοπούν στην παύση της κλιμάκωσης της έντασης στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ της Άγκυρας και του συριακού καθεστώτος, προστατευόμενου της Μόσχας, δεν έχουν παράξει μέχρι στιγμής τίποτα «ικανοποιητικό», ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.
«Κανένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, μετά την ολοκλήρωση ενός υπουργικού συμβουλίου.
Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων τερματίστηκαν σήμερα στη Μόσχα, έπειτα από έναν πρώτο γύρο αποτυχημένων συνομιλιών στην τουρκική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν αποδεχτήκαμε ένα έγγραφο και έναν χάρτη που μας παρουσίασαν (οι Ρώσοι)», τόνισε ο Καλίν, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν το 2018 στο Σότσι της Ρωσίας σε μια συμφωνία που προέβλεπε τον τερματισμό των μαχών και την εγκατάσταση τουρκικών φυλακίων παρατήρησης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας επέμεινε ότι η Άγκυρα ζήτησε την απόσυρση των συριακών δυνάμεων από ορισμένες περιοχές της επαρχίας αυτής, όπου η πρόσφατη προώθηση του στρατού της Συρίας οδήγησε στην περικύκλωση των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.
Όπως σημείωσε ο Καλίν, «η επιστροφή στη συμφωνία του Σότσι είναι το σημείο αναφοράς της τουρκικής πολιτικής για το Ιντλίμπ».
«Αποκλείεται να μεταφέρουμε τα φυλάκια παρατήρησης», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις» στο Ινλτίμπ, όπως κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Παράλληλα είπε ότι η Τουρκία θα ανταποδώσει «με τη μέγιστη αποφασιστικότητα» οποιαδήποτε νέα επίθεση στις δυνάμεις της στην περιοχή αυτή.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με την κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Ταγιάνι: «Oι εικόνες δείχνουν κατάχρηση εξουσίας. Από το να συλλάβεις έναν ένοπλο άνδρα, μέχρι να τον σκοτώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά»
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός τη Δευτέρα 26/01/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραψάνη Λάρισας: Το χωριό με τα 30.000 βιβλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δασκάλα από τις Σέρρες έδωσε ζωή στη Φολέγανδρο
- ΔΙΕΘΝΗ Ανέβηκε 101 ορόφους χωρίς σκοινί
- ΔΙΕΘΝΗ Ρομπότ σαν άνθρωπος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όταν οι εφαρμογές της AI γίνονται παγίδα