- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες κατέρριψαν ελικόπτερο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες κατέρριψαν κυβερνητικό ελικόπτερο δυτικά του Χαλεπίου στη συριακή βορειοδυτική περιοχή Ιντλίμπ, όπου η βία και οι εκτοπισμοί έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Στρατιωτική πηγή των ανταρτών και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερ πως ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περιοχές στην ύπαιθρο δυτικά του Χαλεπίου νωρίτερα σήμερα, αλλά αποσύρθηκαν μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.
Την είδηση μετέδωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο το ελικόπτερο επλήγη από πύραυλο των τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία του Χαλεπίου. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πτώματα των δύο πιλότων έχουν εντοπιστεί.
Ο τουρκικός στρατός έχει στείλει επιπλέον όπλα και στρατεύματα στην Ιντλίμπ, στα νότια σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ώθηση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του τελευταίου σημαντικού προπυργίου των ανταρτών έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια πολέμου.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου στη Συρία, ανέφερε σήμερα πως η Τουρκία έχει αναπτύξει περίπου 6.500 στρατιώτες προκειμένου να ενισχύσει τις υπάρχουσες μονάδες στη βορειοδυτική Συρία, καθώς και περίπου 1.900 στρατιωτικά οχήματα από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Το ελικόπτερο επλήγη ενώ πετούσε πάνω από τις γραμμές του μετώπου αφού είχε αναχωρήσει από το Χαλέπι, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, μετέδωσε το Anadolu. Οι αντάρτες κατέρριψαν άλλο ένα κυβερνητικό ελικόπτερο την Τρίτη (11/2) κοντά στην πόλη Ναϊράμπ, προς τον νότο.
Ο Πέτρος Γκάτζιας μας ενημερώνει.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ισραήλ: Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα 11χρονο κορίτσι που είναι σε σοβαρή κατάσταση, ύστερα από νέα εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο επαναλαμβάνει ότι η Ουάσιγκτον «θα επανεξετάσει» τη σχέση της με το NATO
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/4/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση υποκλοπών: Αναβολή και σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρίσιμο ενεργειακό δίμηνο- Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τον εμίρη του Κατάρ συναντήθηκε ο Ν. Δένδιας- Επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου
- ΔΙΕΘΝΗ Πάσχα Καθολικών: Κατανυκτική ατμόσφαιρα
- ΔΙΕΘΝΗ Μεξικό: Κάηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεθυσμένος οδηγός στην Καλλιθέα παρέσυρε 14χρονη σε διάβαση πεζών