- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αποδεσμεύει 3,8 δισ. δολάρια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ
Το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα στο Κογκρέσο.
Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 29/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «Αυτοψία», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων- Στον ALPHA απόψε στις 23:30
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μηνύματα από τη φρεγάτα "Κίμων"- Ενισχύεται η Ελληνογαλλική στρατιωτική συμμαχία
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τα Ίμια- Στα χαρακώματα Κυβέρνηση- ΠΑΣΟΚ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έλληνας και Γαλλία υπουργοί Άμυνας- Συνάντησή τους στην φρεγάτα "Κίμων"
- ΔΙΕΘΝΗ Tεράστια καραμπόλα στον Καναδά- Τυλίχτηκαν στις φλόγες