- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μεχικό: Ακόμα μία δολοφονία δημοσιογράφου - η έκτη από την αρχή της χρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ
Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν.
Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).
Το 2018, τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες μεξικανικές Πολιτείες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης μένουν ατιμώρητες.
Τον Μάιο, ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική. Το πτώμα του Φρανσίσκο Ρομέρο Δίας, που ήταν ενταγμένος στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας των δημοσιογράφων, βρέθηκε στο θέρετρο Πλάγια δελ Κάρμεν.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι δηλώνει ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ
Μέση Ανατολή: Ο Ζελένσκι προτείνει ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα ως απάντηση στην πετρελαϊκή κρίση
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέδριο πρωτοβουλίας "Μαζί πιο δυνατές" στις Σέρρες- Block στη βία- Ώρα ευθύνης για την ανήλικη παραβατικότητα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Τουρισμός για όλους": Ανοίγει τοις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες έρευνες σε καταυλισμούς της δυτικής Αττικής- Βρήκαν όπλο και στολή αστυνομικού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη για το θάνατο του Σ. Βαλυράκη: Νέες καταθέσεις μαρτύρων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέλαβαν τρεις ανήλικους- Μαχαίρωσαν 16χρονο στο Αγρίνιο
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: "17χρονος τρομοκράτης"- Απέτρεψαν μακελειό σε σχολείο