- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κρεμλίνο: Μια 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία θα προσέφερε απλώς μια ανάπαυλα στον ουκρανικό στρατό
ΔΙΕΘΝΗ
Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος του μετώπου τους τελευταίους μήνες και η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου που μαίνεται για πάνω από τρία χρόνια στην Ουκρανία έχουν εγείρει φόβους ότι το Κίεβο, το οποίο υποστηριζόταν από τη Δύση, μπορεί να χάσει τον πόλεμο.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ έφτασε σήμερα στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικ Γουολτς παρείχε χθες, Τετάρτη, λεπτομέρειες για την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία και ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να την συζητήσει.
Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε εξάλλου χθες από τον Λευκό Οίκο ότι ελπίζει πως το Κρεμλίνο θα συμφωνήσει με την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, την οποία έχει αποδεχθεί η Ουκρανία.
Ο Γιούρι Ουσάκοφ, πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον που εκφράζεται για λογαριασμό του Πούτιν σε σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι μίλησε τηλεφωνικώς χθες με τον Γουόλτς για να εκθέσει τη θέση της Ρωσίας επί του θέματος της κατάπαυσης του πυρός.
«Εξέφρασα τη θέση μας ότι αυτό δεν είναι τίποτ’ άλλο πέραν μιας προσωρινής ανάπαυλας για τον ουκρανικό στρατό, τίποτ’άλλο», σημείωσε ο Ουσάκοφ.
«Σκοπός μας είναι μια μακροπρόθεσμη ειρηνική διευθέτηση που λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και τις πολύ γνωστές ανησυχίες μας. Μου φαίνεται ότι κανένας δεν χρειάζεται μέτρα που (απλώς) μιμούνται ειρηνικές ενέργειες σε αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε.
Ο Ουσάκοφ συνέχισε λέγοντας ότι ο Πούτιν θα κάνει «μάλλον» δηλώσεις αργότερα σήμερα στα μέσα ενημέρωσης και θα εκθέσει τη θέση της Ρωσίας με περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του Reuters αναφορικά με την παρουσίαση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ καταλόγου με αξιώσεις για μια συμφωνία για να τερματιστεί ο πόλεμός της κατά της Ουκρανίας και για την επανεκκίνηση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον, ο Ουσάκοφ απάντησε ότι ο Λευκός Οίκος γνωρίζει τη θέση της Μόσχας.
Εξάλλου μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο σύμβουλος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι μια κατάπαυση του πυρός 30 ημερών που προτείνεται δεν θα προσέφερε «τίποτα» στη Ρωσία.
«Μια 30ήμερη προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Λοιπόν, τι μας προσφέρει αυτό; Δεν μας προσφέρει τίποτα. Δίνει μόνον στους Ουκρανούς μια ευκαιρία να ανασυγκροτηθούν, να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν το ίδιο πράγμα», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ιράν: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε δεξαμενές καυσίμων και αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΔΟΑΕ καλεί για "στρατιωτική αυτοσυγκράτηση" μετά την ανακοίνωση από το Ιράν για επίθεση εναντίον της εγκατάστασης της Νατάνζ
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Επίσημη πηγή επιβεβαιώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ιράν προσπάθησε να πλήξει "χωρίς επιτυχία" τη βάση στο Ντιέγκο Γκαρσία
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 20/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 21/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha- ΗΠΑ: Σπίτι προκάλεσε μποτιλιάρισμα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανασφάλιστοι στους δρόμους – Χιλιάδες «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα Αριστερά – Σενάρια παραίτησης Χαρίτση από την προεδρία
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ά Κατοικία – Προστασία υπο προϋποθέσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκαλυπτικά τα λύματα της Αττικής – Κάνουν θραύση κοκαΐνη και κεταμίνη