- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) επισκέπτεται το Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ
Ο επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είναι φαβορί να γίνει ο νέος καγκελάριος της χώρας, έφτασε σήμερα στο Κίεβο για συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία για τους τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής.
«Θέλουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτός ο φρικτός πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μερτς κατά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ πρόσθεσε, ότι θέλει να διαβεβαιώσει τις αρχές της χώρας για τη στήριξη του κόμματός του.
Ο Μερτς έχει διατηρήσει έναν πιο αυστηρό τόνο έναντι της Ρωσίας από τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει στην Ουκρανία μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους κρουζ Taurus, τους οποίους το Κίεβο ζητεί εδώ και καιρό, αν το Κρεμλίνο δεν σταματήσει να βομβαρδίζει μη στρατιωτικές υποδομές.
«Μόνο αν η Ουκρανία είναι ισχυρή, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις», εκτίμησε ο Μερτς. «Αν η στήριξή μας προς την Ουκρανία μειωθεί, τότε αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο. Αν η στήριξή μας προς την Ουκρανία είναι σταθερή, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει πιο γρήγορα», πρόσθεσε.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, προβλέπεται να είναι ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία ενόψει των πρόωρων εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 23 Φεβρουαρίου, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Σολτς.
Η επίσκεψη του Μερτς στην Ουκρανία, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου στο Κίεβο, την πρώτη εδώ και δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)ΣΧΕΤΙΚΑ
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η επόμενη συνάντηση ΗΠΑ- Ουκρανίας - Ρωσίας θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΙΕΘΝΗ
Ρουμανία: Μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν ένα drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 26/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 27/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αυτοψία» απόψε στις 23:30 -Γραφεία συνοικεσίων, η μεγάλη επιστροφή
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αμερικανικός σχεδιασμός για Ιράν – Ελληνικό γεωστρατηγικό πλεονέκτημα
- ΔΙΕΘΝΗ Συνάντηση Αμερικανού- Έλληνα ΥΠ.ΕΞ. στις ΗΠΑ με φόντο την κρίση στο Ιράν
- ΔΙΕΘΝΗ Ώρα αποφάσεων για το Ιράν – Μπρα ντε φερ στη Γενεύη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έπεσε με το αυτοκίνητο σε μίνι μάρκετ – Ερευνάται εάν το έκανε εσκεμμένα