- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Οι αδελφοί Μενέντες ζητούν χάρη από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας
ΔΙΕΘΝΗ
«Στηρίζω σθεναρά το αίτημα για χάρη στον Ερικ και τον Λάιλ Μενέντες, που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα υπό όρους αποφυλάκισης», εξηγεί ο εισαγγελέας Τζορτζ Γκάσκον σε ανακοίνωσή του. Το γραφείο του, έστειλε επιστολές προς την κατεύθυνση αυτή προς τον κυβερνήτη.
Ηδη την περασμένη Πέμπτη, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από δικαστή την επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την υπό όρους αποφυλάκισή τους. Η ακροαματική διαδικασία για την εξέταση της πρότασης αυτής έχει ορισθεί για τις 11 Δεκεμβρίου.
Η δολοφονία το 1989 του Χοσέ και της Μέρι Λουίζ Μενέντες στην κατοικία τους στο Μπέβερλι Χιλς, προκάλεσε φρενίτιδα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα δύο τους παιδιά, ο Λάιλ και ο Ερικ, ομολόγησαν ότι τους σκότωσαν δηλώνοντας ότι είχαν υπάρξει επί σειρά ετών θύματα βιασμού από τον πατέρα τους.
Η δίκη τους μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεόραση μέχρι να εκτοπιστεί από την δίκη του Ο.Τζ. Σίμσον που επιβλήθηκε ως «δίκη του αιώνα».
Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τους δύο αδελφούς ότι δολοφόνησαν τους γονείς τους για να κληρονομήσουν την περιουσία τους που ανερχόταν σε 14 εκατομμύρια δολάρια.
Η δύο αδελφοί, ηλικίας 18 και 21 ετών κατά την πράξη τους, δεν καταδικάσθηκαν πρωτοδίκως, αφού οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να εκδώσουν ομόφωνη απόφαση.
Το 1996, καταδικάσθηκαν με την ολοκλήρωση της δεύτερης δίκης τους σε ισόβια κάθειρξη για φόνο εκ προμελέτης. Ο δικαστής αρνήθηκε να εξετάσει τα σχετικά με την σεξουαλική κακοποίησή τους από τον πατέρα τους στοιχεία.
Η σειρά «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story» του Netflix αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η δημοφιλής πλατφόρμα του streaming της αφιερώνει και μία νέα ταινία ντοκιμαντέρ.
Αυτό προκάλεσε κινητοποίηση στα κοινωνικά μέσα υπέρ της αποφυλάκισής τους, σε έναν κόσμο όπου το κίνημα #MeToo έχει αλλάξει πλέον τον τρόπο αντιμετώπισης των σεξουαλικών επιθέσεων.
Ο εισαγγελέας Τζορτζ Γκάσκον παραδέχθηκε ότι το γραφείο του έχει δεχθεί πληθώρα αιτημάτων που ώθησαν το επιτελείο του να επανεξετάσει την υπόθεση των δύο αδελφών.
«Πιστεύω ότι συχνά, για πολιτισμικούς λόγους, δεν πιστεύουμε τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες», δήλωσε ο εισαγγελέας του Λος Αντζελες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις»
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος