- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σε ύψος-ρεκόρ 2,3 τρισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ύψος-ρεκόρ, 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το συνολικό χρέος της Γερμανίας, κυρίως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και της ενεργειακής κρίσης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το χρέος ομοσπονδίας, κρατιδίων, δήμων και κοινοτήτων έφθασε στο τέλος του 2022 τα 2367,3 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 2% ή 46,1 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερο απ' ό,τι ήταν τον Δεκέμβριο του 2021. Το ομοσπονδιακό χρέος αυξήθηκε κατά 4,6%, στα 1620,4 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη αύξηση των απαιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), ως αποτέλεσμα της πανδημίας των τελευταίων ετών και της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης», αναφέρουν οι στατιστικολόγοι. Το ταμείο ιδρύθηκε το 2020 και επεκτάθηκε το 2022, προκειμένου να συμπεριλάβει τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης, ενώ σημαντική είναι η επιβάρυνση και από το νεοσυσταθέν ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Το 2022 πάντως τα κονδύλια του ταμείου δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί.
Τα ομόσπονδα κρατίδια πάντως, εκτός από την Σαξονία - 'Ανχαλτ, κατάφεραν το 2022 να μειώσουν τα χρέη τους κατά 5% σε σχέση με το 2021. Αντίστροφα, οι υποχρεώσεις των δήμων αυξήθηκαν κατά 4,4%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/5/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 11/5/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιηγήσεις με παλιές μηχανές
- ΔΙΕΘΝΗ Με σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσίας
- ΔΙΕΘΝΗ Σύγκρουση λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη
- ΔΙΕΘΝΗ Συγκινητική ανθρώπινη αλυσίδα μετακόμισε βιβλιοπωλείο με 9.100 βιβλία
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιπροσωπίες Κίνας – ΗΠΑ στην Ελβετία – Κρίσιμες συνομιλίες για τους δασμούς