- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο κλίμα των Χριστουγέννων μπήκε επισήμως η Αθήνα, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για ένα δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο ήρθε από το Καρπενήσι. Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της.
«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό. Λίγο πριν ''ανάψει'' το χριστουγεννιάτικο δέντρο δε, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε πως «βρέξει - χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».
Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές ''έντυσαν'' με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο.
Νωρίτερα, η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, ανέβηκαν στη σκηνή αναλαμβάνοντας το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, ενώ εμφανίστηκε και η ομάδα κρουστών Batala Atenas. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια.
Σημειώνεται ότι για έναν μήνα, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την Αθήνα σε όλες τις συνοικίες της. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης, περιλαμβάνει εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες και pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 8/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χριστούγεννα στα μπλόκα- Νέο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη για διάλογο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκλωβισμένος σε φαράγγι στην Κρήτη- Δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε ελικόπτερο
- ΔΙΕΘΝΗ Σφοδρή κακοκαιρία στην Τουρκία- Χάος από τις πλημμύρες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Καταδρομική" επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Οι αγρότες απέκλεισαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Ίλιον- "Αποπειράθηκε να βιάσει τη νύφη του"