• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ψηφιακη Καρτα Εργασιας: Ξεκινα η απογραφη για το συνολο των εργαζομενων

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.09.2022 - 11:47

Psifiaki_Karta_Ergasias_SCANNER_INT3

Την έναρξη της δεύτερης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στους κλάδους (τράπεζες και σουπερμάρκετ), από τους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

- Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και κατά την πάγια διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν τον ετήσιο πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», όπου καταχωρούν όλα τα στοιχεία, που νομίμως προβλέπονται, για τους εργαζόμενους που απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

- Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας (που εντάσσονται στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας) και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα εμφανίζεται το προγραμματισμένο ωράριο απασχόλησης ανά εργαζόμενο, παράρτημα ή επιχείρηση, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου.

Ο μηχανισμός οργάνωσης του χρόνου εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» παρακολουθεί τον προγραμματισμό του ωραρίου, τις δηλωθείσες υπερωρίες και τη χορήγηση αδειών, σε ενιαία, δομημένη μορφή, με δυνατότητα επεξεργασίας και προβολής του προγραμματισμένου ωραρίου απασχόλησης ανά ημέρα, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Το ψηφιακό ημερολόγιο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στον εργαζόμενο μέσα από την εφαρμογή myErgani mobileapp, καθώς και μέσα από το myErgani web portal για την ενημέρωση των εργαζομένων (https://myErgani.gov.gr).

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι σε πλήρη εφαρμογή από τον περασμένο Ιούλιο στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ-μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, (δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την κάρτα), είναι 94,74%.

Ειδικότερα:

Την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 111.220 εργαζόμενοι στους δύο κλάδους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 94,74% του συνόλου των υπόχρεων εργαζομένων, οι οποίοι είναι 117.390 (121.313 απασχολούμενοι μείον 3.923, που κατέχουν θέσεις ευθύνης, οι οποίοι εξαιρούνται από την Ψηφιακή Κάρτα).

Το ποσοστό εφαρμογής στα σούπερ-μάρκετ είναι 95,93%, καθώς την Κάρτα χρησιμοποιούν 84.622 εργαζόμενοι σε σύνολο 88.209 (89.107 μείον 898 εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης). Σε πέντε αλυσίδες το ποσοστό φθάνει στο 100%.

Στις τράπεζες την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 26.598 εργαζόμενοι σε σύνολο 29.181 (32.206 μείον 3.025 που κατέχουν θέσεις ευθύνης), δηλαδή ποσοστό 91,15%. Σε 14 πιστωτικά ιδρύματα το ποσοστό εφαρμογής είναι 100%.

«Το γεγονός ότι το ποσοστό εφαρμογής δεν έχει φθάσει ακόμη στο 100% οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή, ιδιαίτερα στις τράπεζες, συστήματος εξ αποστάσεως εργασίας/τηλεργασίας, στην εφαρμογή σχημάτων εθελουσίας εξόδου, (για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ενημέρωσης του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" ως προς τις λύσεις των αντίστοιχων συμβάσεων εργασίας), σε περιπτώσεις μακροχρόνιων αδειών, καθώς και στο γεγονός ότι ελάχιστες επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εφαρμογή του μέτρου» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο ειδοποιεί ιδιαίτερα τις λίγες επιχειρήσεις που δεν έχουν προσαρμοστεί, ότι, από 1ης Οκτωβρίου, θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Συνελήφθη ένας 30χρονος για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.12.2025 - 09:58

Νεκρός σε τροχαίο 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 22:01

Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:56

Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:16

Με ελληνική σημαία ο «Κίμων» που φτάνει αύριο στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:10

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Συνελήφθη ένας 30χρονος για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.12.2025 - 09:58

    Νεκρός σε τροχαίο 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 22:01

    Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:56

    Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:16

    Με ελληνική σημαία ο «Κίμων» που φτάνει αύριο στην Ελλάδα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:10

    Νέα φάμπρικα 1,7 εκ. με ΟΠΕΚΕΠΕ – Εγγυήσεις – μαμούθ για σύζυγο και αδελφή

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.12.2025 - 21:07

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Συνελήφθη ένας 30χρονος για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.12.2025 - 09:58

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 17/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 17/12/2025
    • Ο καιρός την Πέμπτη 18/12/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 18/12/2025
    • Ιερέας DJ
      ΔΙΕΘΝΗ Ιερέας DJ
    • Πέμπτη σεζόν για το «Emily in Paris» - Πρεμιέρα στο Παρίσι
      ΔΙΕΘΝΗ Πέμπτη σεζόν για το «Emily in Paris» - Πρεμιέρα στο Παρίσι
    • Κάθε χρόνο στην κορυφή
      ΔΙΕΘΝΗ Κάθε χρόνο στην κορυφή
    •  Ιταλικά ΜΜΕ: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι
      ΔΙΕΘΝΗ Ιταλικά ΜΜΕ: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι
    • Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έντονη αντίδραση των συλλόγων «Θάνος Αξαρλιάν» και «Ως εδώ» για τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025