• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ψηφιακη Καρτα Εργασιας: Ξεκινα η απογραφη για το συνολο των εργαζομενων

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.09.2022 - 11:47

Psifiaki_Karta_Ergasias_SCANNER_INT3

Την έναρξη της δεύτερης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στους κλάδους (τράπεζες και σουπερμάρκετ), από τους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

- Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και κατά την πάγια διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν τον ετήσιο πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», όπου καταχωρούν όλα τα στοιχεία, που νομίμως προβλέπονται, για τους εργαζόμενους που απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

- Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας (που εντάσσονται στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας) και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα εμφανίζεται το προγραμματισμένο ωράριο απασχόλησης ανά εργαζόμενο, παράρτημα ή επιχείρηση, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου.

Ο μηχανισμός οργάνωσης του χρόνου εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» παρακολουθεί τον προγραμματισμό του ωραρίου, τις δηλωθείσες υπερωρίες και τη χορήγηση αδειών, σε ενιαία, δομημένη μορφή, με δυνατότητα επεξεργασίας και προβολής του προγραμματισμένου ωραρίου απασχόλησης ανά ημέρα, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Το ψηφιακό ημερολόγιο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στον εργαζόμενο μέσα από την εφαρμογή myErgani mobileapp, καθώς και μέσα από το myErgani web portal για την ενημέρωση των εργαζομένων (https://myErgani.gov.gr).

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι σε πλήρη εφαρμογή από τον περασμένο Ιούλιο στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ-μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, (δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την κάρτα), είναι 94,74%.

Ειδικότερα:

Την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 111.220 εργαζόμενοι στους δύο κλάδους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 94,74% του συνόλου των υπόχρεων εργαζομένων, οι οποίοι είναι 117.390 (121.313 απασχολούμενοι μείον 3.923, που κατέχουν θέσεις ευθύνης, οι οποίοι εξαιρούνται από την Ψηφιακή Κάρτα).

Το ποσοστό εφαρμογής στα σούπερ-μάρκετ είναι 95,93%, καθώς την Κάρτα χρησιμοποιούν 84.622 εργαζόμενοι σε σύνολο 88.209 (89.107 μείον 898 εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης). Σε πέντε αλυσίδες το ποσοστό φθάνει στο 100%.

Στις τράπεζες την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 26.598 εργαζόμενοι σε σύνολο 29.181 (32.206 μείον 3.025 που κατέχουν θέσεις ευθύνης), δηλαδή ποσοστό 91,15%. Σε 14 πιστωτικά ιδρύματα το ποσοστό εφαρμογής είναι 100%.

«Το γεγονός ότι το ποσοστό εφαρμογής δεν έχει φθάσει ακόμη στο 100% οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή, ιδιαίτερα στις τράπεζες, συστήματος εξ αποστάσεως εργασίας/τηλεργασίας, στην εφαρμογή σχημάτων εθελουσίας εξόδου, (για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ενημέρωσης του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" ως προς τις λύσεις των αντίστοιχων συμβάσεων εργασίας), σε περιπτώσεις μακροχρόνιων αδειών, καθώς και στο γεγονός ότι ελάχιστες επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εφαρμογή του μέτρου» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο ειδοποιεί ιδιαίτερα τις λίγες επιχειρήσεις που δεν έχουν προσαρμοστεί, ότι, από 1ης Οκτωβρίου, θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 11:11

Κοζάνη: Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:38

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:17

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14.12.2025 - 21:22

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 11:11

    Κοζάνη: Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:38

    Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:17

    Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 09:18

    Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14.12.2025 - 21:22

    Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14.12.2025 - 21:17

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:17

    Κοζάνη: Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 10:38

    Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 09:18

    Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.12.2025 - 11:11

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/12/2025
    • Γιορτινή Ευρώπη
      ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινή Ευρώπη
    • Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί – Απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας
    • Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσίασαν σπρέι κατά της παχυσαρκίας
    • Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Υπουργός Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»
    • «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Σάλτο» σε μπαλκόνι σπιτιού – Έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι
    • Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκίνηση με εύζωνες – Τελευταία σκοπιά
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025