• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ψηφιακη Καρτα Εργασιας: Ξεκινα η απογραφη για το συνολο των εργαζομενων

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για το σύνολο των εργαζομένων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.09.2022 - 11:47

Psifiaki_Karta_Ergasias_SCANNER_INT3

Την έναρξη της δεύτερης φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στους κλάδους (τράπεζες και σουπερμάρκετ), από τους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

- Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις και κατά την πάγια διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν τον ετήσιο πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», όπου καταχωρούν όλα τα στοιχεία, που νομίμως προβλέπονται, για τους εργαζόμενους που απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

- Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας (που εντάσσονται στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας) και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα εμφανίζεται το προγραμματισμένο ωράριο απασχόλησης ανά εργαζόμενο, παράρτημα ή επιχείρηση, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου.

Ο μηχανισμός οργάνωσης του χρόνου εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» παρακολουθεί τον προγραμματισμό του ωραρίου, τις δηλωθείσες υπερωρίες και τη χορήγηση αδειών, σε ενιαία, δομημένη μορφή, με δυνατότητα επεξεργασίας και προβολής του προγραμματισμένου ωραρίου απασχόλησης ανά ημέρα, σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Το ψηφιακό ημερολόγιο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στον εργαζόμενο μέσα από την εφαρμογή myErgani mobileapp, καθώς και μέσα από το myErgani web portal για την ενημέρωση των εργαζομένων (https://myErgani.gov.gr).

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι σε πλήρη εφαρμογή από τον περασμένο Ιούλιο στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ-μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, (δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την κάρτα), είναι 94,74%.

Ειδικότερα:

Την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 111.220 εργαζόμενοι στους δύο κλάδους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 94,74% του συνόλου των υπόχρεων εργαζομένων, οι οποίοι είναι 117.390 (121.313 απασχολούμενοι μείον 3.923, που κατέχουν θέσεις ευθύνης, οι οποίοι εξαιρούνται από την Ψηφιακή Κάρτα).

Το ποσοστό εφαρμογής στα σούπερ-μάρκετ είναι 95,93%, καθώς την Κάρτα χρησιμοποιούν 84.622 εργαζόμενοι σε σύνολο 88.209 (89.107 μείον 898 εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης). Σε πέντε αλυσίδες το ποσοστό φθάνει στο 100%.

Στις τράπεζες την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 26.598 εργαζόμενοι σε σύνολο 29.181 (32.206 μείον 3.025 που κατέχουν θέσεις ευθύνης), δηλαδή ποσοστό 91,15%. Σε 14 πιστωτικά ιδρύματα το ποσοστό εφαρμογής είναι 100%.

«Το γεγονός ότι το ποσοστό εφαρμογής δεν έχει φθάσει ακόμη στο 100% οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή, ιδιαίτερα στις τράπεζες, συστήματος εξ αποστάσεως εργασίας/τηλεργασίας, στην εφαρμογή σχημάτων εθελουσίας εξόδου, (για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ενημέρωσης του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" ως προς τις λύσεις των αντίστοιχων συμβάσεων εργασίας), σε περιπτώσεις μακροχρόνιων αδειών, καθώς και στο γεγονός ότι ελάχιστες επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εφαρμογή του μέτρου» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο ειδοποιεί ιδιαίτερα τις λίγες επιχειρήσεις που δεν έχουν προσαρμοστεί, ότι, από 1ης Οκτωβρίου, θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 21:07

Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 21:00

«Όμηροι» στα social – Υπό εξέταση η απαγόρευση για εφήβους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 20:01

Νέα έφοδος και συλλήψεις σε καταυλισμό - Έκλεβαν ρεύμα με καλώδια ενός χιλιομέτρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:58

Κομπίνα και με τις έξυπνες κάμερες  - Πρόστιμο- απάτη για υπερβολική ταχύτητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:56

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 21:07

    Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 21:00

    «Όμηροι» στα social – Υπό εξέταση η απαγόρευση για εφήβους

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 20:01

    Νέα έφοδος και συλλήψεις σε καταυλισμό - Έκλεβαν ρεύμα με καλώδια ενός χιλιομέτρου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:58

    Κομπίνα και με τις έξυπνες κάμερες  - Πρόστιμο- απάτη για υπερβολική ταχύτητα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:56

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες, λασποβροχές και 9 μποφόρ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:50

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Χίος: Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες- 15 νεκροί, 26 τραυματίες, εκ των οποίων, δυο λιμενικοί

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 14:47

    Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με 17χρονο- Σύγκρουση με φορτηγό στη Σίνδο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 14:37

    Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 17:11

    Πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο -15 νεκροί μετανάστες και 24 τραυματίες

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 19:13

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 4/2/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 4/2/2026
    • Ο καιρός την Πέμπτη 5/2/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 5/2/2026
    • Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Alpha
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Alpha
    • Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας  - Μηνύματα για την Αν. Μεσόγειο
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας  - Μηνύματα για την Αν. Μεσόγειο
    • Αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» του Νόλαν - Μαύρη… η Ωραία Ελένη
      ΔΙΕΘΝΗ Αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» του Νόλαν - Μαύρη… η Ωραία Ελένη
    • ΗΠΑ: Άθλος μοναχών για την ειρήνη – Περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Άθλος μοναχών για την ειρήνη – Περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα
    • Σκότωσε την αδερφή του – τον ενοχλούσε η μουσική του
      ΔΙΕΘΝΗ Σκότωσε την αδερφή του – τον ενοχλούσε η μουσική του
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026