Φόβοι για έλλειψη φυσικού αερίου τον χειμώνα στον Ιράν

Σε έκκληση, προκειμένου οι πολίτες να μειώσουν κατά 10% την κατανάλωση φυσικού αερίου λόγω του επερχόμενου χειμώνα, αλλά και για τον περιορισμό της πίεσης ανεφοδιασμού της χώρας τη χειμερινή περίοδο, προχώρησε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου.
Ο πόλεμος που ξέσπασε στα τέλη του Φεβρουαρίου, με την Αμερικανο-ισραηλίνή επίθεση, έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς εδώ και πολύ καιρό, το Ιράν αντιμετωπίζει ελλείψεις στο φυσικό αέριο.
Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, οι Αμερικανοί, στοχοθέτησαν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα, να βγουν διυλιστήρια, εκτός λειτουργίας.
Να σημειωθεί, ότι, τον χειμώνα στο Ιράν, συχνά η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς, ειδικά στο βόρειο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο τρίτος αντιπρόεδρος του Ιράν, Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ, ανέφερε, ότι, η κυβέρνηση προέβλεπε ημερήσιο έλλειμμα αερίου από 100 έως 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





