KITCHEN LAB
Εδώ γεννιούνται οι γεύσεις!
Νηστίσιμα πιάτα και μυστικά για συνταγές νόστιμες κι εύκολες
Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Μαρτίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Νηστίσιμες συνταγές που ξεχωρίζουν, αποτυπώνοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 16:40.
Λαχταριστούς χταποδοκεφτέδες που θα σας ανατρέψουν ευχάριστα τα δεδομένα είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Σερβίρει με δυόσμο, φέτες λεμονιού και vegan μαγιονέζα. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα ελληνικότατο φαγητό, το μπριάμ, που θα έχει θαλασσινή πινελιά. Τα μύδια είναι η τσαχπινιά που θα δώσει το κάτι παραπάνω σε αυτό το ήδη πεντανόστιμο φαγητό, σερβιρισμένο με φέτες ψωμιού, φύτρες από το φινόκιο, ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού. Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα γλυκάκι που η πλειοψηφία των Ελλήνων λατρεύει γιατί είναι στις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και μας θυμίζει μαμά και γιαγιά, το ρυζόγαλο. Εδώ το κάνει νηστίσιμο, με ρόφημα αμυγδάλου, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στη γεύση από το συμβατικό ρυζόγαλο που ξέρουμε. Το σερβίρει κρύο ή ζεστό με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, στο οποίο μοιράζετε μαζί μας 3 κοινά μυστικά: πώς να μάθουμε να φτιάχνουμε πανεύκολα χωριάτικο ψωμί χωρίς μίξερ, πώς να κάνουμε τα πιο νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και πώς να φτιάξουμε πανεύκολους λουκουμάδες που θα γίνουν η απόλυτη λιχουδιά σε κάθε σπίτι.
Χωριάτικο ψωμί χωρίς μίξερ που δεν στερείται σε τίποτα από τα υπόλοιπα ψωμιά που ενδεχομένως είναι πιο δύσκολα στην παρασκευή είναι το πρώτο πιάτο στο κυριακάτικο μενού. Για κυρίως πιάτο δημιουργεί τα πιο νόστιμα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας, σε μια απλή αλλά υπέροχη εκδοχή, σερβιρισμένα με μαϊντανό και φέτες λεμονιού. Το γλυκό που φτιάχνει ο Άκης θα μας συναρπάσει, αφού συνδυάζει ευκολία με φανταστική γεύση. Πρόκειται για το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, τους λουκουμάδες, που αυτή τη φορά θα είναι οι πιο γρήγοροι στην παρασκευή που έχετε δοκιμάσει και τους σερβίρει με μέλι και καρύδια.
Ο Άκης Πετρετζίκης βρίσκεται στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης, για να μοιραστεί με τους τηλεθεατές τις πιο λαχταριστές και ευφάνταστες συνταγές και να δημιουργήσει για εκείνους τις πιο ξεχωριστές γεύσεις. Πανέτοιμος και ευδιάθετος όσο ποτέ, με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, μπαίνει στην ανανεωμένη κουζίνα του και μαγειρεύει τα πιο νόστιμα και λαχταριστά φαγητά. Επιλέγει με μεγάλη προσοχή τις πρώτες ύλες, συνδυάζει έξυπνα και οικονομικά τα πιο θρεπτικά υλικά και συνθέτει απίθανα γεύματα που θα σας μείνουν αξέχαστα!