- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Pfizer: Ήπιες έως μέτριες παρενέργειες σε εθελοντές από το εμβόλιο κατά του κορoναϊού
ΥΓΕΙΑ
Περισσότερα από 12.000 άτομα έχουν λάβει μια δεύτερη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε η εταιρεία σε ενημέρωσή της προς τους επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η Pfizer έχει ήδη «στρατολογήσει» περισσότερους από 29.000 εθελοντές (θα φθάσουν τελικά τους 44.000) για να δοκιμαστεί το εμβόλιο που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.
Μια ανεξάρτητη επιτροπή που παρακολουθεί την πορεία της δοκιμής, η οποία περιλαμβάνει τη χορήγηση εικονικού εμβολίου (πλασίμπο) για λόγους σύγκρισης, μπορεί να συστήσει τη διακοπή της οποιαδήποτε στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με την εταιρεία.
Είχε προηγηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου η προσωρινή αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca-Οξφόρδης λόγω σοβαρών παρενεργειών σε ένα μόνο Βρετανό εθελοντή. Τη Δευτέρα οι δοκιμές άρχισαν ξανά μετά το «πράσινο φως» στη Βρετανία, αλλά όχι ακόμη στις ΗΠΑ.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 10/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ- Αμετάβλητη η ηγεσία σε στράτευμα, ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δέκα χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ- Μήνυμα νίκης από τον Κυρ. Μητσοτάκη
- ΔΙΕΘΝΗ Εισαγωγές προϊόντων από νότια Αμερική- Η Mercosur, οι δεσμεύσεις και οι φόβοι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έργα κατασκευής του Fly Οver- Γκρεμίζουν τη γέφυρα του Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στο Περιστέρι- Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
- ΔΙΕΘΝΗ Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα- Συνάντηση με αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς