• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ακης Σκερτσος: Θα σταθουμε διπλα στους πληγεντες της θεομηνιας

Άκης Σκέρτσος: Θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες της θεομηνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.09.2023 - 11:56

Akis_Skertsos_INT23

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία, και τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες, κάτι που συμβαίνει ήδη όπως είπε.

"Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους πληγέντες. Δόθηκαν ήδη οι πρώτες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, ενώ τρέχουν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και ο φθηνός δανεισμός, αλλά και οι απευθείας χρηματοδοτήσεις. Η Θεσσαλία έχει όλες τις δυνατότητες να ανασυγκροτηθεί" είπε ο κ. Σκέρτσος. Τόνισε ότι πρέπει να δουλέψει καλύτερα η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και εκτίμησε ότι "πρέπει να δούμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες κάθε τομέα". Όπως είπε, απαιτούνται συνέργειες και συναντίληψη με πολλούς φορείς, κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους αυτής της τετραετίας.

Ο κύριος Σκέρτσος, τόνισε επίσης ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό το σχέδιο ανάπτυξης για τις 12 περιφέρειες πλην της Αττικής, "και είδαμε ποιες είναι οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία" ενώ είπε ότι θα υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της στοχοθεσίας που κάνει η κυβέρνηση. "Δεν υπήρχαν αυτά. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος. Θα διατεθούν πλέον των 2,2 δισ. ευρώ και πάνω από 400 εκ. από το Ταμείο Καταστροφών για την επόμενη χρονιά. Καμία περιφέρεια δεν θα κινδυνεύσει από απερήμωση, θα γίνουν επενδύσεις" είπε ο κ. Σκέρτσος.

Για τη λειτουργία του κράτους ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν κρύφτηκε και παραδέχθηκε ότι "το ελληνικό κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής". Τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών ήταν το πώς η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα σε όλους τους τομείς και προσέθεσε ότι η δημόσια διοίκηση πριν την κρίση υστερούσε σε σχέση με την ευρωπαϊκή, ενώ μετά έγιναν περικοπές δαπανών και επιδεινώθηκε η κατάσταση.

"Χρειαζόμαστε μια νέα κανονικότητα, να φέρουμε το κράτος στη σημερινή εποχή, η οποία όμως πρέπει να απαντήσει σε κινδύνους και κρίσεις επί δέκα σε σχέση με το παρελθόν" είπε ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση η οποία όπως είπε, φέρνει πρωτόγνωρες απειλές στη ζωή όλων μας. Τόνισε επίσης ότι το κράτος κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια στη Θεσσαλία, όπου "εφαρμόζεται πιλοτικά ο τρόπος που θέλουμε να λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας πηγαίνουν πόρτα πόρτα. Να μετασχηματίσουμε τις δομές υγείας ώστε να πηγαίνουν σε κάθε χωριό να προσφέρουν υπηρεσίες" είπε. Προσέθεσε ότι οργανώνεται Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές, ενώ γίνεται καταγραφή για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν τα μεγάλα αρδευτικά έργα.

"Ζήσαμε έναν Ιανό με τετραπλάσια ένταση στη Θεσσαλία. Έγιναν μετά τον Ιανό 70 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με βάση τα δεδομένα του Ιανού, αλλά η θεομηνία ήταν πολλαπλάσιας ισχύος. Να δούμε την αρχή της ανθεκτικότητας στο νέο περιβάλλον σε οικοδομές και καλλιέργειες" είπε ο κ. Σκέρτσος.

Τέλος αναφερόμενος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι χρειαζόμαστε σύγχρονη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση γιατί αυτό θα κάνει καλύτερη την κυβέρνηση, ενώ μια ακέφαλη αντιπολίτευση οδηγεί σε κολοβή δημοκρατία. Είναι ζήτημα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα στηρίξουν, είπε και τόνισε ότι "η ανανέωση δεν μπορεί να μοιάζει με αναπαλαίωση". Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση, συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 21:23

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» - Πλήρης ανακαίνιση από την Allwyn

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 20:40

Προεκλογικό παρών από Α. Τσίπρα – Τον Σεπτέμβριο το νέο κόμμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 20:28

Έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του Παναγόπουλου – Άνοιξαν και τραπεζική θυρίδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 19:56

«Χαμένα» βίντεο Τεμπών – Από την αρχή η δίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 19:55

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 21:23

    Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» - Πλήρης ανακαίνιση από την Allwyn

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 20:40

    Προεκλογικό παρών από Α. Τσίπρα – Τον Σεπτέμβριο το νέο κόμμα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 20:28

    Έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του Παναγόπουλου – Άνοιξαν και τραπεζική θυρίδα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 19:56

    «Χαμένα» βίντεο Τεμπών – Από την αρχή η δίκη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 19:55

    Άρσεις ασυλίας ζητά η Ευρωπαϊκή  Εισαγγελία - Υπουργοί και βουλευτές σε 28 cd

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 19:52

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ανασχηματισμός λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Νέοι υπουργοί Σχοινάς, Τουρνάς και Λαζαρίδης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 14:29

    Πολιτικό ντόμινο ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή δύο από τις τρεις νέες δικογραφίες

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 14:31

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Σχοινάς στη θέση Τσιάρα και Λαζαρίδης στη θέση Κέλλα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 14:32

    «Χαμένα» βίντεο Τεμπών – Εξαιρέθηκε η Πρόεδρος – Δίκη από την αρχή ζητά η εισαγγελέας

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.04.2026 - 14:33

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 03/04/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 03/04/2026
    • Ο καιρός το Σάββατο 04/04/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 04/04/2026
    • Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» - Πλήρης ανακαίνιση από την Allwyn
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» - Πλήρης ανακαίνιση από την Allwyn
    • Αιμοδοσία στη στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αιμοδοσία στη στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
    • Κυβερνοεπίθεση στην Πινακοθήκη – Χάκερ χτύπησαν στη Φλωρεντία
      ΔΙΕΘΝΗ Κυβερνοεπίθεση στην Πινακοθήκη – Χάκερ χτύπησαν στη Φλωρεντία
    • Πόλεμος στη Μ. Ανατολή – Με «όπλο» την ΑΙ οι Αμερικάνοι
      ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μ. Ανατολή – Με «όπλο» την ΑΙ οι Αμερικάνοι
    • Προεκλογικό παρών από Α. Τσίπρα – Τον Σεπτέμβριο το νέο κόμμα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προεκλογικό παρών από Α. Τσίπρα – Τον Σεπτέμβριο το νέο κόμμα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026